Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck verlengen bij Jumbo-Visma
foto: Cor Vos
dinsdag 28 juni 2022 om 11:15

Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck verlengen bij Jumbo-Visma

Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot komen ook de komende jaren uit voor Jumbo-Visma. Van Hooydonck (26) verlengde zijn aflopende contract met twee jaar en ook Benoot (28) plakt twee extra seizoenen vast aan zijn nog één jaar doorlopende verbintenis met de Nederlandse formatie. Beide Vlamingen staan vrijdag aan de start van de Tour de France.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“We waren er in het begin van het jaar al uit. Daar was ik heel blij mee. Het gaf me heel veel vertrouwen om het voorjaar in te gaan”, reageert Van Hooydonck. “Ik mag twee jaar langer uitkomen voor de beste ploeg ter wereld. Ik geloof in wat we doen en in de kopmannen die we hebben. Er zit veel wetenschap achter onze werkwijze. Voor mijn gevoel word ik op dezelfde manier behandeld als de kopmannen. Dat is niet overal het geval. In deze ploeg kan ik de beste versie van mezelf worden.”

Het contract van Benoot is na krap een half jaar al opengebroken en loopt nu tot eind 2025. “Als de eerste maanden niet zo goed waren bevallen, had ik nu niet verlengd”, aldus Benoot, die in het voorjaar podiumplaatsen behaalde in Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. “De overgang naar deze ploeg was laat, midden december, maar is wel heel vlot verlopen. Vanaf het eerste moment is alles heel goed gegaan en daarom ben ik ook zeer blij dat ik me langer aan de ploeg kan verbinden. Dit is het beste team dat ik me kan wensen.”

Prominente rol
Sportief manager Merijn Zeeman voorziet de komende jaren een prominente rol voor beide Belgen. “Nathan is een zeer gewaardeerde en sterke teamplayer. Hij behoort tot de kern van onze ploeg”, aldus de sportief directeur van Team Jumbo-Visma. Tiesj is een enorme versterking gebleken die onze kopmannen tot diep in de finale bijstaat. Bovendien heeft hij aangetoond ook zelf mooie resultaten te kunnen behalen. We zijn enorm blij en trots dat deze renners de komende jaren onderdeel blijven van ons team.”

 
17 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2022
Qua renners en sterkte prima voor TJV. Het lijkt er op dat ze hiermee Wout ook langer aan zich willen laten verbinden.
28 juni 2022
Benoot verlengde in zijn eerste jaar bij Sunweb ook, voelde toen ook erg goed
  28 juni 2022
  Het verschil is dat Tiesj bij DSM één van de grote meneren was en bij TJV als luitenant van Wout en Primoz kan rijden. Ik heb het idee dat dat hem meer rust geeft, verder kwamen de irritaties bij DSM vooral door de in zijn ogen niet juiste begeleiding bij blessures.
28 juni 2022
Goed nieuws voor de ploeg
28 juni 2022
Top nieuws!
28 juni 2022
Voor Jumbo wel belangrijk als zij willen uitbreiden in België.
  28 juni 2022
  Dat onzin argument weer. Vooral te danken aan het feit dat het 2 toppers zijn
  28 juni 2022
  Dat ontken ik toch ook niet?
  28 juni 2022
  Ja inderdaad, ze willen uitbreiden in België dus investeren ze in Belgische toppers. Het is een prima argument
28 juni 2022
Moet goed toeven zijn bij JV.
28 juni 2022
De entourage van Van Aert wordt voor langere termijn vastgelegd, dat zal de kopman veel rust geven.
28 juni 2022
Volgens mij is het goed en beter om eens goed te luisteren wat deze jongens te zeggen hebben over de ploeg en hetgeen er achter zit.
  Wat bedoel je precies?
  28 juni 2022
  Is er een complottheorie die we gemist hebben of mogen we veronderstellen dat die twee goed weten wat ze doen.
  28 juni 2022
  ik lees niet zo gek veel onthullends/relevants/andersdanprpraat? Tell us :)
lees het interview RV
29 juni 2022
Zoals Danny Nelissen op Twitter zei (over de niet selectie van Quinten Hermans): "Eerst zaken doen, dan fietsen". Dit is een passend voorbeeld !

Reacties zijn gesloten.