Benoot, Bol en Hindley met Team DSM naar Parijs-Nice

dinsdag 2 maart 2021 om 19:06
Benoot, Bol en Hindley met Team DSM naar Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot wordt door Team DSM uitgespeeld in Parijs-Nice. De Belgische kopman werd vorig jaar tweede in het eindklassement van de Franse koers en wil dit jaar weer scoren. Hij krijgt Jai Hindley en Søren Kragh Andersen met zich mee. Daarnaast wil Team DSM met Cees Bol scoren in de sprintetappes.

“We gaan naar Parijs-Nice met een goed team voor het klassement en voor successen in de sprintetappes”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Na zijn extreem sterke prestatie van vorig jaar, willen we met Tiesj hetzelfde proces ingaan. We bekijken elke dag welke stappen we moeten zetten in zijn ontwikkeling als klassementsrenner. We moeten attent rijden in de eerste drie etappes, omdat de wind de wedstrijd kan openbreken.”

Reef weet dat de beslissing zal vallen in de laatste vier etappes. “Eerst een individuele tijdrit en daarna drie zware dagen rondom Nice die het eindklassement zullen bepalen. Daar hebben we een heel gevarieerde ploeg voor, met Søren Kragh Andersen en Jai Hindley die uit de voeten kunnen in de heuvels en de bergen”, zegt hij.

“Casper Pedersen, Nils Eekhoff en Jasha Sütterlin zorgen voor veel kracht op het vlakke. Natuurlijk wordt Cees Bol onze man voor in de sprints. We zullen een sterke lead-out om hem een bouwen zodat we op deze dagen er vol voor kunnen gaan”, geeft Reef aan.

Selectie Team DSM voor Parijs-Nice 2021 (7-14 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-nl Cees Bol
flag-nl Nils Eekhoff
flag-au Jai Hindley
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-dk Casper Pedersen
flag-de Jasha Sütterlin

Dit artikel delen:

13 Reacties

chasse patat 2 maart 2021 om 19:46

Het wordt nu wel ernst om eens mee te strijden om uitslagen. We hebben tot nu toe nauwelijks nog iets gezien van de DSM ploeg. Toegegeven…vorig jaar begon het ook in Parijs-Nice ineens te draaien.

Gilberto 3 maart 2021 om 07:00

Hallo…
Leggen slapen dit weekend? Pedersen won Kuurne!

jackdassen 3 maart 2021 om 07:13

Over slapen gesproken waar rijdt pedersen?:)

TrEb 3 maart 2021 om 08:32

lastig als renners dezelfde achternamen hebben

Lalsacien 3 maart 2021 om 08:44

Welke Martin rijdt er mee?

tvm 2 maart 2021 om 19:58

Benoot naar Parijs-Nice, en niet naar de Strade waar hij goed met het parcours overweg kan en daarna Tirreno. Een raadsel. Of is het dat de ploeg al zoveel wint?

ChefSpijker 2 maart 2021 om 20:42

De kans dat ie op het podium komt in PN is misschien wel groter dan in Strade gezien de deelnemersvelden. Zeker als er de eerste dagen genoeg gewaaierd wordt in PN en hij daarmee mannen als Vlasov en Gaudu kan inpakken.

Gitan 2 maart 2021 om 21:06

Vooral benieuwd naar die Hindley eigenlijk. Gaan we eindelijk al iets meer weten over het al dan niet bedroevende niveau van die Giro van vorig jaar?!

S. Morgenstern 2 maart 2021 om 22:08

Enigszins apart dat Bol een totaal andere trein heeft dan in de UAE.

Barry Batsbak 3 maart 2021 om 08:55

Die rendeerde niet (of amper). Nieuw recept proberen?

ChefSpijker 3 maart 2021 om 10:41

Zijn vaste trein reed het openingsweekend. Trein in UAE was sowieso improvisatie. Daarmee gaat ie niet in een grote ronde rijden.

Rawolf 3 maart 2021 om 10:49

Ja wat Chefspijker zegt, ivm de klassiekers.

Pedersen, Eekhoff en Sutterlin lijkt me de vaste trein.

Gilberto 3 maart 2021 om 07:01

Best een leuke ploeg waar je alle kanten mee op ken!

Headlines

Materiaalzone

Populair