Benoît Cosnefroy door knieproblemen niet meer gestart in Baskenland

vrijdag 9 april 2021 om 15:31
Benoît Cosnefroy door knieproblemen niet meer gestart in Baskenland

foto: Vincent Curutchet / AG2R Citroën

Benoît Cosnefroy is vandaag niet meer opgestapt in de Ronde van het Baskenland. Gisteren, na de vierde etappe, klaagde de puncheur van AG2R Citroën over knieproblemen, waarna werd besloten hem uit voorzorg aan de kant te houden.

Cosnefroy stond na vier dagen 85e in het algemeen klassement, op 28 minuten van geletruidrager Brandon McNulty. Voor de Fransman was de Ronde van het Baskenland pas zijn tweede koers dit seizoen. Door pijn aan zijn rechterknie moest hij zijn eerste wedstrijden noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. In Cholet-Pays de la Loire, eind maart, speldde hij voor de eerste keer dit jaar een rugnummer op.

Normaal gezien is de Brabantse Pijl zijn eerstvolgende wedstrijd. Die koers staat voor woensdag 14 april op de kalender. In Overijse kwam Cosnefroy afgelopen najaar als derde over de streep.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Gilberto 9 april 2021 om 16:20

Zonde hoor. Normaal gesproken ken je hem opschrijven voor het Ardense Drieluik

lo squalo dello Stretto 9 april 2021 om 16:25

Jammer jammer jammer. Vorig jaar toch indrukwekkend in de Brabantse Prijs hoe hij een ontketende Alaphilippe/van der Poel kon bijbenen. Voorjaar is voorbij; maar kan zich hopelijk richten op een mooie Tour en najaarsklassiekers

nickdt 10 april 2021 om 12:55

Lijkt net Harry Potter met die bril lol.

Zonde dat Cosnefroy geblesseerd is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair