Benoît Cosnefroy debuteert in Vlaamse kasseiklassiekers

vrijdag 13 januari 2023 om 11:49
Benoît Cosnefroy debuteert in Vlaamse kasseiklassiekers

foto: Cor Vos

Benoît Cosnefroy zal dit jaar voor het eerst in zijn profcarrière aan de start verschijnen van enkele Vlaamse kasseiklassiekers. Dat heeft zijn ploeg AG2R Citroën vandaag laten weten middels een persbericht. Het gaat om Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic. Ook een deelname aan de Ronde van Vlaanderen is niet uitgesloten.

Cosnefroy (27) is niet helemaal een beginneling als het gaat over koersen op de kasseien. In zijn beloftenperiode reed hij al eens top-20 in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, maar als prof stond hij nog nooit aan het vertrek van een Vlaamse kasseienklassieker. Daar komt dit jaar dus verandering in, want Cosnefroy staat op de planning voor Omloop Het Nieuwsblad (25 februari) en de E3 Saxo Bank Classic (24 maart).

Debuut in ‘Vlaanderens Mooiste’?
En de kans dat Cosnefroy dit jaar zijn debuut zal maken in de Ronde van Vlaanderen, is ook verre van uitgesloten. AG2R Citroën heeft inmiddels laten weten dat deelname aan Vlaanderens Mooiste een realistisch scenario is voor 2023.

De Franse puncheur begint zijn wegcampagne overigens op Franse bodem, met eerst de Grand Prix La Marseillaise (29 januari) en vervolgens de Ster van Bessèges (1-5 februari). Cosnefroy was in 2022 goed voor de nodige sportieve uitschieters. Zo eindigde hij in het voorjaar als tweede in de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race en won hij in het najaar de Grand Prix de Québec.

Wedstrijdprogramma Benoît COSNEFROY

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 13 januari 2023 om 13:08

Ben benieuwd, is denk ik vanwege zijn gewicht meer gemaakt voor de heuvelklassiekers maar heeft er zeker de grinta voor.

0
Lalsacien 13 januari 2023 om 14:20

De eerste 150 km in de luwte blijven en in het wiel van een Belgische ploegmaat. Daarna met Van Baarle meespringen.

0
Grote Plateau 13 januari 2023 om 14:37

Ik denk dat hij zijn Vlaamse kopmannen in de verdrukking / (zetel?) gaat zetten. Ze zijn niet de rapste, dus kunnen ze misschien maar beter mee proberen ontsnappen met de aanvaller Cosnefroy.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone