Bennett onder de indruk van David Dekker: “Voor hem is dit pas het begin”

woensdag 24 februari 2021 om 14:28
Bennett onder de indruk van David Dekker: “Voor hem is dit pas het begin”

foto: Cor Vos

Sam Bennett heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. In de vierde etappe van de UAE Tour bleef de snelle Ier van Deceuninck-Quick-Step David Dekker en Caleb Ewan voor. Het was zijn vijftigste overwinning in zijn carrière.

Dat het erg goed voelde om zijn eerste sprint van het seizoen meteen te winnen, vertelde Bennett naderhand. “Ik moest een paar dagen op deze kans wachten. In aanloop naar de sprint was ik echt nerveus, want het was mijn eerste massasprint van het seizoen. Het enige wat ik hoefde te doen, was de jongens volgen. Ze hebben allemaal geweldig werk verricht. Ik ben erg trots dat ik het werk vandaag kon afmaken. Het was mijn vijftigste profzege, erg mooi om dat te bereiken.”

In de laatste honderd meter koos de Ier zijn eigen weg aan de linkerkant van de weg, in plaats van zijn lead-out te volgen. “Mijn lead-out ging naar de rechterkant. Dat was weliswaar de kortste route, maar ik koos ervoor om de langste weg te nemen. Gelukkig kon ik mijn snelheid hoog genoeg houden.”

David Dekker
Achter Bennett eindigde de jonge David Dekker tweede. “Het is geweldig om te zien. Het is duidelijk een erg getalenteerde renner. Hij rijdt pas zijn eerste profwedstrijd, maar hij staat er gelijk. Ik zag zijn naam steeds vaker opduiken. Dit is pas het begin voor die jongen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 24 februari 2021 om 15:03

Vriendelijke woorden maar zoals @fietsvriend al opmerkte in het topic over de uitslag had hij geen flauw idee wie Dekker was in zijn eerste interview na de finish. Begrijpelijk maar ze zullen nu zeker wel zijn naam kennen.

antilek 24 februari 2021 om 16:42

Lekker makkelijk om dat te zeggen als je zelf gewonnen hebt.

Wheely 24 februari 2021 om 17:15

But for 23 years i’ve been living next door to Dekker.

Murcia 24 februari 2021 om 17:23

Dekker, Dekker who the …. is Dekker LOL

Headlines

Materiaalzone

Populair