Bennett maakt zich geen zorgen: “Kruijswijk is altijd beter in de slotweek”

donderdag 11 juli 2019 om 19:35
Bennett maakt zich geen zorgen: “Kruijswijk is altijd beter in de slotweek”

foto: Cor Vos

“Ik probeerde nog voor de gele trui te gaan, maar helaas kraakte Alaphilippe niet.” Dat waren de woorden van George Bennett op de top van La Planche des belles Filles. De Nieuw-Zeelander kwam zeventien seconden voor kopman Steven Kruijswijk. “Maar Steven is altijd beter in de slotweek”, aldus Bennett.

“Het was echt ieder voor zich”, zo vertelt Bennett voor de camera van de NOS. “Het was in de laatste kilometer gewoon een kwestie van zo hard mogelijk naar boven fietsen, aangezien je niet in het wiel kon zitten. Ik had met Steven de afspraak gemaakt dat ik voor de gele trui mocht gaan in de laatste negenhonderd meter.”

“Maar alleen als Steven mijn hulp niet meer nodig had. Jammer genoeg kraakte Alaphilippe (de geletruidrager, red.) niet”, zo vertelt Bennett, die schrikt van het tijdverlies van zijn kopman. “Heeft hij veertig seconden verloren op Geraint Thomas? Dat is meer dan ik had verwacht.”

“Ik blijf werken voor Steven”
“Maar vandaag was het wel echt een explosieve finish. We weten dat Steven heel erg goed is op lange beklimmingen. Hij is nooit top aan het begin van een grote ronde, maar in de slotweek is hij altijd op zijn sterkst. Dit zegt kortom weinig voor de rest van de Tour. De tactiek zal dan ook niet veranderen: ik blijf in dienst rijden van Steven.”

Bennet vindt zichzelf terug op de vierde plaats in het klassement. Zijn achterstand op geletruidrager Giulio Ciccone bedraagt 47 seconden. Zijn ploeggenoot en kopman Kruijswijk staat nu achtste op 1:04 van de Italiaan.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Klaas Foppen 11 juli 2019 om 19:44

een hele nuttige wielrenner, heeft jumbo en goede aan

Jotham Schoonhoven 11 juli 2019 om 19:53

Als hij meesterknecht wil worden wel. Deze tour vindt hij dat prima, maar wil dan in de vuelta voor eigen kans rijden

Klaas Foppen 11 juli 2019 om 19:57

Allebei prima toch, gewoon met een paar sterke mannen naar Spanje en kijken wie het het best doet

vevie 11 juli 2019 om 20:15

Zo hoort het toch ook. Een team moet renners die ook zelf een goede uitslag geven ook kansen geven. Of laat hem hier als schaduwkopman rijden. Bennett kan in elke ronde top 10 rijden. Zulke renners zijn waardevol. Als je dat soort gasten laat knechten, dien je ze ook een ronde (of etappekoersen) te geven waar ze voor eigen kans mogen rijden

boehoe 11 juli 2019 om 19:53

mooi dat ze ook dit jaar weer twee klassementsmannen hebben om mee te spelen

Romāns Vainšteins 11 juli 2019 om 20:03

Bennett is qua persoon een schot in de roos voor Jumbo. Qua renner een vrij grillige jongen waarvan ik eerder hoop dat hij een puike tour afwerkt dan dat er nu al per se over de vuelta gesproken moet worden.

Marik 11 juli 2019 om 20:14

Roglic is de absolute kopman voor de Vuelta, daar verandert een sprintje bergop van Bennett niets aan

assen 11 juli 2019 om 20:15

Kruijswijk rijdt een goede derde week of wordt misschien ziek. Hopelijk het eerste. ;-)
Bennett mag gewoon doordoen.

kelderfan 11 juli 2019 om 20:29

Het is natuurlijk niet goed dat Steven Kruijswijk zoveel tijd verliest in de laatste km. Het is misschien een klim, die hem niet zo ligt, maar in de Vuelta heb je veel meer van dit soort aankomsten. Daar was hij juist in de derde week wat minder. Hij weet nu waar hij staat. Hij mag zich nog een paar % verbeteren. Want met zijn ondersteuning is niks mis.
Zelfs Amund Jansen kwam hem nog bijstaan op de voorlaatste klim.

jv88 11 juli 2019 om 22:01

Die Vuelta was na een hele goede tour. Logisch dat hij juist dan niet verbeterd in een ronde.

Ultras100 11 juli 2019 om 21:30

@kelderfan

Feitelijk: Kelderman verliest “zo veel” tijd…. Kruiswijk weet de schade te beperken… ;-)

LB117 11 juli 2019 om 21:41

Waardeloze knecht die Bennet, heb hem nog nooit iets zien doen voor een kopman, het achterom kijken vandaag is ook symbolisch

Covadonga 11 juli 2019 om 21:52

Kun je niet lezen? Bennett mocht de laatste 900 meter gaan…

DylanNeymarSantos 12 juli 2019 om 10:36

Bennett heeft de eerste dagen zelfs op kop van het peleton gereden voor Groenewegen, heeft WvA geholpen in de etappe waar wout tweede werd. En meer bidonen voor kruiswijk gehaald dan andersom. Toch best straf voor een helper die beter klimt dan zn kopman

montventoux11 11 juli 2019 om 22:37

De laatste 40 km zit alleen Bennett nog bij Kruijswijk, en wat doet hij? Lekker achterin zitten waardoor Kruijswijk de hele tijd alleen zit. Komt wel heel apart over, zeker als je ziet hoe gezamenlijk de andere ploegen rijden..

xistnc 11 juli 2019 om 23:34

Kruijswijk werd aan de voet van de voorlaatste klim afgezet door Van Aert en nota bene Jansen. Op dat moment stond bij mij linksboven ’20km’ in beeld. Hoe kom jij aan die 40km?

Brummel 12 juli 2019 om 08:00

De sfeer in de ploeg is goed

Johnny7 12 juli 2019 om 10:49

Bennet voorlopig uitspelen als mede kopman zoals ze vorig jaar ook hadden heeft veel voordelen. Jumbo hoeft toch geen koers te controleren dus ook geen Bennet op kop te laten rijden. Kijken hoe ver Bennet en Kruijswijk kunnen komen.

Vibeman 12 juli 2019 om 12:30

Inderdaad belachelijk dat Bennett wegrijdt van Kruijswijk op de slotklim (ook al had hij dit zogenaamd met Kruijswijk afgestemd). Jumbo Visma moet ingrijpen. Dit mannetje probeert even voor de gele trui te gaan.
Zoals Lubberdink gisteren al zei in de avondetappe, wat nu als Kruijswijk lek was gereden op de gravelstrook? Dan heb je niks aan een knecht die de laatste 900 meter van jou weg rijdt. Bij een lekke band had Kruijswijk nog veel meer tijd verloren.
Bij Team Ineos kennen de knechten hun ware rol, daar kan Jumbo Visma/Bennett nog een puntje aan zuigen!

Kruijswijk was/is de absolute kopman, dan moet je dit soort geintjes van Bennett niet tolereren. JUMBO VISMA, INGRIJPEN!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair