Macey Stewart, BeNe Ladies Tour, Ben Hermans, Experza Pro CX
foto: Cor Vos
vrijdag 24 januari 2020 om 14:45

Macey Stewart, BeNe Ladies Tour, Ben Hermans, Experza Pro CX

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Macey Stewart, de BeNe Ladies Tour, Ben Hermans en de wielerformatie Experza Pro CX.

Macey Stewart zet wielercarrière on hold

Macey Stewart (24) last een pauze van haar wielercarrière in. Zo wil de Australische renster, die zowel op de weg als op de baan actief is, even de tijd voor zichzelf nemen, nadat ze niet voor de Olympische Spelen van Tokio geselecteerd werd. “Nadat mijn niet-selectie voor de Spelen op de baan, wilde ik meteen doorgaan met mijn doelen op de weg en daarbij kwam ik mezelf tegen. Ik ga nu de tijd nemen om alles te verwerken en mezelf nieuwe doelen voor de toekomst te stellen.”

Stewart was in haar juniorentijd een van de beste rensters ter wereld. Zes jaar geleden veroverde ze in die categorie wereldtitels op het omnium en de ploegenachtervolging en in Ponferrada werd ze vervolgens wereldkampioen tijdrijden. Ook eind 2015 trok ze zich tijdelijk terug, nadat ze voor een burn-out vreesde. In 2016 en 2017 reed ze op nationaal niveau haar wedstrijden, om dan in 2018 in het peloton terug te keren bij Wiggle High5.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hey Insta! It’s been a while. It’s hard to capture everything that’s been happening in my life over the past few months, & with all the chaos in Australia & around the world lately, I’ve felt my personal struggles didn’t really rate a mention in comparison.. Buttt if you were wondering, I’m taking a little break from riding my bike. After non selection for Tokyo Olympics on the track I tried to push on to new goals on the road straight away & it caught up with me. I’m taking some time to finally digest everything & set some new big goals for the future. I gave it my absolute all & have no regrets! It was an incredible ride with an incredible team that I’ll cherish forever, & ultimately, life is about enjoying every day of the journey, not just making the final destination, right?! 😊 I have some really exciting things happening in the mean time & I can’t wait to come back bigger and better soon. 🚀 I’m having the best time zoning out, spending time with the people I love, & getting OFFline! SO good for the soul! Tomorrow my big brother gets married & in the big picture, these will be the days that truly matter in the end! 😍 crying already! 😭🙈

Een bericht gedeeld door MACEY STEWART (@maceystewart) op


BeNe Ladies Tour trekt naar Zulte

De gemeente Zulte is op zaterdag 11 juli de locatie voor een dubbele rit van de BeNe Ladies Tour, zo laat de organisatie weten in een persbericht. In de voormiddag staat een rit langs de Vlaamse Ardennen op het programma, terwijl de rensters ook nog een individuele tijdrit krijgen voorgeschoteld in de Leiegemeente.

Simon Lagrange, de burgemeester van Zulte, is erg blij met de komst van de BeNe Ladies Tour. “Onze gemeente heeft een rijke wielertraditie. Zo werd in onze deelgemeente jarenlang Omloop het Volk en later Omloop het Nieuwsblad voor junioren georganiseerd.”

“We zijn verheugd dat we welgeteld tien jaar na de laatste editie opnieuw een topevenement in onze gemeente mogen verwelkomen.” De BeNe Ladies Tour begint op donderdag 9 juli in Utrecht en duurt tot zondag 12 juli. Vorig jaar ging de eindzege naar de Duitse hardrijdster Lisa Klein. De organisatie zal binnenkort het definitieve etappeschema bekendmaken.


Ben Hermans onder het mes in München

Ben Hermans zal vandaag in het Duitse München worden geopereerd aan meerdere botbreuken, blessures die hij opliep bij een valpartij in de Tour Down Under. De 33-jarige renner moest zijn ploeg Israel Start-Up Nation aan een goed klassement helpen, maar liep op weg naar Paracombe twee gebroken ribben, een breuk in de schouder en een sleutelbeenbreuk op.

Hermans moest enkele dagen in Australië blijven, maar is inmiddels via Singapore teruggevlogen naar Europa, waar hem vandaag een operatie in München wacht. De sterke klimmer hoopt over zes tot acht weken weer te kunnen koersen, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad.


Experza verlengt contracten Kay en Norbert-Riberolle

De wielerploeg Experza Pro CX heeft de contracten verlengd van toptalenten Anna Kay (20) en Marion Norbert-Riberolle (21). Beide dames tekenen voor ‘meerdere seizoenen’ bij. De Britse Kay werd dit jaar vice-Europees kampioen bij de beloften, maar maakte ook al indruk tussen de profs. Zo stond ze in Eeklo, Bern, Essen, Bredene en Otegem op het podium.

De één jaar oudere Norbert-Riberolle werd onlangs Frans kampioen veldrijden bij de profs. Daarnaast wordt de Française internationaal ook steeds meer een vaste waarde in de top-10. Ze leek in de laatste wereldbekermanche in Nommay zelfs op weg naar een podiumplaats, maar ze kreeg op een cruciaal moment af te rekenen met materiaalpech.

RIDE Magazine