Ben King maakt selectie Rally Cycling compleet

donderdag 19 november 2020 om 16:31
Ben King maakt selectie Rally Cycling compleet

foto: Cor Vos (archief)

Rally Cycling heeft zijn laatste aanwinst voor 2021 gepresenteerd. De Amerikaanse formatie is erin geslaagd om de ervaren Ben King aan te trekken. De 31-jarige King reed dit jaar nog voor het Zuid-Afrikaanse NTT Pro Cycling.

Voor King is de cirkel nu helemaal rond, aangezien hij zijn carrière twaalf jaar geleden begon bij de Amerikaanse formatie. De klimmer reed vervolgens voor grote ploegen als RadioShack, Garmin-Sharp, Dimension Data en opvolger NTT Pro Cycling. Twee jaar geleden wist hij nog met verve twee bergetappes te winnen in de Vuelta a España.

De Amerikaan heeft naar eigen zeggen een moeilijk seizoen achter de rug. “Het was echt een zwaar jaar gezien alle lockdowns. Ik werd dit jaar ook nog vader, maar ik kon mijn zwangere vrouw lange tijd niet zien. Verder was de ploeg bezig met een zoektocht naar een nieuwe sponsor. Ik leefde toch wel onder enorm veel stress.”

“Ik had geen plezier meer”
“Ik was met andere woorden ontzettend moe en kon dus niet naar behoren presteren. Ik had ook geen plezier meer op training en tijdens wedstrijden.” Rally Cycling nam vervolgens contact op met King, enkele uren nadat zijn zoon was geboren. “Het was echt een krankzinnig weekend”, aldus King. “Ik kijk echt uit naar mijn terugkeer.”

“De ploeg is inmiddels gegroeid en ik kan me echt vinden in de visie. Ik hoop mijn steentje bij te dragen en de ploeg nog verder te ontwikkelen.” De formatie wist eerder al hardrijder Joey Rosskopf, de beloftevolle Magnus Sheffield, klimmer Keegan Swirbul en de Nederlandse sprinter Arvid de Kleijn binnen te hengelen. De overige twaalf renners reden al voor Rally Cycling.

Selectie flag-us Rally Cycling voor 2021
flag-us Stephen Bassett
flag-ca Rob Britton
flag-us Nate Brown
flag-us Robin Carpenter
flag-ca Pier-André Coté
flag-ca Matteo Dal-Cin
flag-ca Adam de Vos
flag-us Colin Joyce
flag-us Ben King
flag-nl Arvid de Kleijn
flag-us Gavin Mannion
flag-us Kyle Murphy
flag-us Emerson Oronte
flag-us Joey Rosskopf
flag-us Magnus Sheffield
flag-us Keegan Swirbul
flag-ca Nickolas Zukowsky

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 19 november 2020 om 16:36

Ik neem aan dat Will Barta dan inderdaad ergens in de WT blijft koersen (geruchten zijn EF), ik had Rally zelf aangemerkt als laatste toevluchtsoord.

castroviejo 19 november 2020 om 18:21

Ze hebben met King en Rosskopf toch voor hun doen een paar mooie namen binnen gehaald. Die kunnen zich wel laten zien in het Amerikaanse circuit zo. Want naast deze aankopen laten ze zich toch vaak van voren zien met Britton, Mannion en Carpenter. Verder opvallend dat De Kleijn de enige Europeaan is in de hele selectie. Benieuwd wat hij kan laten zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair