Ben King biedt excuses aan voor valpartij in San Sebastián

Ben King biedt excuses aan voor valpartij in San Sebastián

foto: Sirotti

zaterdag 4 augustus 2018 om 19:57

Benjamin King was de renner van Dimension Data die de zware valpartij in de Clásica San Sebastián veroorzaakte. De Amerikaan heeft op Twitter inmiddels zijn excuses aan goed. “Het spijt me oprecht. Het is verschrikkelijk als zo’n valpartij jezelf overkomt, maar het is nog erger als anderen daarvan de dupe zijn. Ik hoop dat iedereen oké is”, schrijft King.

Dit artikel delen:

18 Reacties

123poetertjes 4 augustus 2018 om 20:10

Keurige reactie. Dit soort dingen kunnen gebeuren en het getuigt moed om je fout toe te geven waar zo veel collegarenners de dupe van zijn. Hopelijk vallen de blessures mee, al vrees ik het ergste voor Bernal en Landa en misschien Izagirre en weet ik wie er verder nog bijlagen.

Random wielerliefhebber. 4 augustus 2018 om 20:21

Tuimelperte? Is dat nu de standaard?

vlek 4 augustus 2018 om 20:21

Uitzakken in een groep gaat altijd gepaard met renners die je oude plek overnemen. Vooruit kijken dus wanneer je zachter gaat rijden dan de rest en niet als een zot achterom turen.

martini151 4 augustus 2018 om 20:23

Hele nette reactie! Domme actie, eerlijk toegeven.. Hoort helaas bij de koers, waar mensen zijn worden fouten gemaakt.

ah-ja 4 augustus 2018 om 20:32

Ben Dom, ipv Ben King

skylimit 4 augustus 2018 om 20:55

@vlek je hebt het hier weer over uitzakken, maar hij was niet aan het uitzakken. Hij zat op de voorste rij en keek even opzij/achterom en pats voorwiel weg en een grote valpartij was het gevolg.

vlek 4 augustus 2018 om 20:58

Hij zat op de voorste rij en was zachter gaan rijden dan de rest en naar achteren aan het zoeken naar zijn ploeggenoten. Dat noem ik uitzakken.

ronddraaien 4 augustus 2018 om 20:58

Bernal heeft een gebroken neus en blessures aan zijn kaakbeen was de eerste diagnose. Valt al bij al nog mee.

S.t.B 4 augustus 2018 om 20:59

Doodzonde voor de koers.. Petje af voor Mollema en Alaphillipe, maar met Roglic, Bernal en Landa in de finale zou het echt vuurwerk hebben opgeleverd.. TLJ had deze koers misschien wel op ‘Raleigh’ achtige wijze kunnen domineren met 4 renners in de top 10.. Karakter dat King meteen zijn excuses aanbiedt, maar DDD verdiend m.i wel een zeer kritische evaluatie mbt de World Tour status..

xistnc 4 augustus 2018 om 21:55

Met 7 overwinningen in 2018 heeft Dimension Data er weliswaar eentje meer dan Sunweb, maar toch is het een aanfluiting voor de World Tour. Daar geef ik S.t.B. gelijk in. Echter, een evaluatie daarvan, voor zover de WT-regels dat überhaupt voorschrijven, staat natuurlijk geheel los van de kwalijke zwabber van King.

Wesley Deen 4 augustus 2018 om 22:08

Ik denk dat ze dit team beter kunnen opheffen. Winnen nooit en kleuren ook geen wedstrijden.

kielabokki 4 augustus 2018 om 22:12
Quote:
Ik denk dat ze dit team beter kunnen opheffen. Winnen nooit en kleuren ook geen wedstrijden.

Niet op de manier die jij bedoelt.

Tour 4 augustus 2018 om 22:16

Ik vind de excuses niet zuiver. Hij hoeft die andere renner er niet bij te halen. Hij kijkt zelf te lang, zit bijna achterstevoren op de fiets , naar achteren.

marehoek 4 augustus 2018 om 22:48

Zet hem een achteruitkijkspiegel op
Het stuur, wat een cowboy.

Lopopodium 4 augustus 2018 om 23:01

Zo uitgebreid naar achteren kijken is misschien niet zo slim, maar de renner die hem aantikt wijkt duidelijk van zijn lijn af. Het is lastig de precieze situatie in te schatten vanuit de camerastandpunt voor het peloton (de enige die ik gezien heb). Maar afwijken van je lijn en dan een andere renner raken (door iemand van Lotto-Jumbo?) lijkt mij eigenlijk een grotere bijdrage aan de valpartij leveren dan alleen het achterom kijken van mijnheer King.

Toch netjes dat hij zich verontschuldigt voor zijn aandeel in de valpartij.

eropenerover 4 augustus 2018 om 23:28

@Lopo, daar ben ik het totaal niet mee eens. Een beetje hetzelfde als kijken op de telefoon in de spits, op de voorligger knallen als deze afremt en dan de schuld bij deze partij leggen. Zolang achteruit kijken op zo’n moment in de koers is toch gewoon oerdom. Meneer zit bijna achterstevoren op de fiets als reeds vermeld. Zou niet mogen op dit niveau.

rahimns 4 augustus 2018 om 23:46

Als je de beelden nog iets verder terugkijkt zie je dat King al een tijdje continue naar achteren zit te kijken, Kruijswijk rijdt gewoon voor hem en gaat wat naar binnen om die plek in te nemen waar King zat… die rijdt daardoor tegen het wiel van Kruijswijk. Daar heeft Steven natuurlijk nooit schuld aan, wat ik niet begrijp waarom King gewoon niet zijn communicatiemiddel gebruikt om te vragen waar zijn kopman zit, als hij daar naar het zoeken was.

Ultras100 5 augustus 2018 om 10:01

Zoals Tom D. zou zeggen…: wat een kneu….

Headlines

Materiaalzone

Populair