Ben Hermans breekt twee ribben en mist Luik-Bastenaken-Luik

vrijdag 21 april 2017 om 12:19
Ben Hermans breekt twee ribben en mist Luik-Bastenaken-Luik

foto: Sirotti

Ben Hermans moet Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbij laten gaan. De Belg van BMC kwam na het passeren van de finishlijn in de Waalse Pijl ten val en brak daarbij twee ribben.

“Ben is niet in staat om te starten in Luik. Hij moet enkele dagen rustig aan doen op de fiets. We volgen zijn situatie op de voet en zullen zijn koersprogramma aanpassen”, zegt ploegdokter Michel Cerfontaine in het persbericht van de ploeg.

Hermans hoopt spoedig te herstellen om zo snel mogelijk terug in actie te keren. “Het is niet gezond om een wedstrijd te koersen met twee gebroken ribben”, aldus de 30-jarige renner. “Ik wil geen risico nemen, ook al is het voor mij een grote teleurstelling om er zondag niet bij te zijn. Nu zal een nieuw wedstrijdprogramma opgesteld worden voor mij, afhankelijk van mijn herstel.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

TykkeThor 21 april 2017 om 12:26

Wel een heel zure en knullige manier om Luik te missen. En ook nog eens een belangrijke pion voor BMC. Benieuwd of hij de Giro wel haalt.

ronddraaien 21 april 2017 om 13:40

200km in een nerveus peloton rijden om dan na de finish te vallen. Ik vermoed dat dat niet vlak na de finish was, want dan zal zijn snelheid wellicht niet heel hoog gelegen hebben.

ShutUp 21 april 2017 om 15:35

Begin dit jaar in erg goeie doen waardoor de ambities voor de Ardennenklassiekers plots een stuk hoger lagen, en nu het zover is zie je hem niet, jammer.

Arry1337 21 april 2017 om 16:43

@ronddraaien
Vallen bij stilstand is vaak vervelender voor de botten dan bij snelheid. Door een val met vaart te maken gaat daarentegen de huid vaak eraan, wat natuurlijk ook heel onplezierig is :)

Headlines

Materiaalzone

Populair