Ben Healy vierde in Luik: “Ik had iedereen voor gek verklaard twee weken geleden”
foto: Cor Vos
zondag 23 april 2023 om 17:20

Ben Healy vierde in Luik: “Ik had iedereen voor gek verklaard twee weken geleden”

Ben Healy stond na afloop van Luik-Bastenaken-Luik lichtelijk teleurgesteld de pers te woord. De Ier was heel dicht bij een podiumplaats, maar eindigde uiteindelijk als vierde.

“Dit is natuurlijk supermooi”, vertelt hij tegen Eurosport. “Maar gezien de afgelopen weken ben ik teleurgesteld met deze vierde plaats. Als je me dit twee weken geleden had verteld, had ik je voor gek verklaard.” Onlangs werd hij ook al tweede in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Healy kon winnaar Remco Evenepoel niet volgen, maar geraakte daarachter in een groepje met Tom Pidcock en Santiago Buitrago. “Ik ben misschien iets te vroeg gegaan in de sprint, maar ik zag dat ze naar elkaar keken. Dus moest ik het wel proberen”, eindigt hij. “Hopelijk kan ik in de toekomst meedoen om de zege in dit soort wedstrijden.”

 
12 Reacties
Sorteer op:
23 april 2023
De revelatie van de heuvelklassiekers natuurlijk, ook zonder overwinning. Koerst attractief en met zijn eigen stijl. Ben benieuwd naar de rest van zijn jaar en vooral al naar volgend jaar, bevestigen is vaak moeilijk, kijk maar naar Girmay.
23 april 2023
Deed weer in de finale veel kopwerk. Anderen zien je toch beetje daarvan profiteren. Mooie coureur, blijft maar gaan en verstoppen kent hij niet. Blijft zo niet koersen door alsmaar te geven en in finale door anderen eraf gesprint te worden.
23 april 2023
Wat me vooral boeit is wat Stef Clement over hem vertelde, dat door een wijziging van het dieet in de winter hij de stap heeft kunnen maken. Zou de voeding in de winter zoveel impact hebben? En nog interessanter, kunnen andere renners die zijn voorbeeld volgen ook dichter bij de top komen?
  23 april 2023
  En de nog grotere vraag: kun je met betere voeding in de winter uiteindelijk het gat dichten naar de grote 1-2-3-4-5-6? Want Healy is een leuke verrassing dit voorjaar, maar er is een verschil tussen meedoen voor het podium en winnen.
  23 april 2023
  In de wereld van marginal gains lijkt er veel mogelijk als ook de 'kleine' renner de mogelijkheden herkent en er ook van gebruik van gaat maken. Misschien is het ook een opoffering, die (niet) veel renners willen maken of hebben er de middelen niet voor. We hebben kunnen zien dat een aantal renners, die al redelijk top waren nog een stap extra hebben gedaan toen ze de overstap maakte naar JV.
23 april 2023
Healy heeft hele mooie dingen laten zien in zijn karakteristieke stijl.
23 april 2023
Ben benieuwd wat hij in de Giro kan laten zien. Want volgens mij gaat hij naar de Giro.
  Wat dat betreft neig ik er naar het eens te zijn met Bakelants die dat niet verstandig noemde. Hij ziet er uit als 38 maar schijnt 22 te zijn, uitkijken met roofbouw. Misschien is het niet voor een hele giro.
  23 april 2023
  Hij hoeft de Giro ook niet vol te rijden. Zijn dagen uitkiezen en hopelijk een of twee mooie etappes pakken. En dan rustdagen inbouwen om zo zijn motor te laten groeien. Meteen vol meedoen, lijkt me inderdaad onverstandig. Goede begeleiding is key hier en hopelijk hebben ze dat bij de ploeg.
  23 april 2023
  Sluit me aan bij Kartouche. Het lijkt alsof iedere jonge knaap meteen mee moet doen voor eindwinst. Gewoon een ronde uitrijden om te leren lijkt bijna niet meer te bestaan.
  23 april 2023
  En, niet onbelangrijk, ik wil hem in die Palace kit van EF zien.

Reacties zijn gesloten.