Beloftevolle Spaanse sprinter Iker Bonillo tekent bij Bardiani CSF Faizanè

dinsdag 8 juni 2021 om 11:17
Beloftevolle Spaanse sprinter Iker Bonillo tekent bij Bardiani CSF Faizanè

Tonelli en Fiorelli krijgen er volgend jaar een Spaanse ploegmaat bij - foto: Cor Vos

Iker Bonillo Martin zal vanaf volgend seizoen het tenue van Bardiani CSF Faizanè dragen. De beloftevolle Spaanse sprinter, geboren in het jaar 2003, heeft zijn krabbel gezet onder een meerjarige verbintenis. Bonillo is momenteel de leider in de Coppa España voor junioren.

De piepjonge Bonillo groeide op in de regio Valencia en werd ontdekt door voormalig Girowinnaar Stefano Garzelli. Bonillo kwam via Garzelli in contact met het teammanagement van Bardiani CSF Faizanè en de Italiaanse ploeg besloot de jonge sprinter begin dit jaar uit te nodigen voor een trainingskamp in Benidorm.

Bonillo maakte indruk op het trainingskamp en ploegmanager Roberto Reverberi besloot uiteindelijk niet te wachten en de Spanjaard een contract aan te bieden. De rappe Bonillo wist dit jaar al drie (van zijn in totaal zes) wegwedstrijden te winnen en behaalde ook een bronzen medaille op het Spaans kampioenschap baanwielrennen voor junioren.

Bardiani CSF Faizanè laat in een persbericht weten dat ze Bonillo de komende jaren rustig willen brengen. De kersverse aanwinst is voorlopig de enige Spanjaard binnen de selectie van de formatie van de gebroeders Reverberi.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone