Beloftevolle Nicolas Prodhomme voor twee jaar naar AG2R La Mondiale

vrijdag 6 november 2020 om 10:22
Beloftevolle Nicolas Prodhomme voor twee jaar naar AG2R La Mondiale

Oliver Naesen heeft er weer een ploeggenoot bij -foto: Cor Vos

AG2R La Mondiale heeft zich weten te versterken met Nicolas Prodhomme. De 23-jarige Fransman tekent zijn eerste profcontract, nadat hij eerder al stage mocht lopen bij zijn nieuwe ploeg en Cofidis. Prodhomme staat te boek als een beloftevolle klimmer.

Prodhomme was vorig jaar nog de beste in de Orlen Nations Grand Prix, een prestigieuze beloftenwedstrijd in Polen. De Fransman finishte voor renners als Andreas Kron, Ilan Van Wilder, Mauri Vansevenant, Clément Champoussin, Ethan Hayter en Mikkel Bjerg.

Prodhomme wist goed te presteren in enkele hoog aangeschreven rittenkoersen. Hij werd namelijk ook negende in de Grand Prix Priessnitz spa, zesde in Le Tour de Savoie Mont Blanc en negende in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia. In de Tour de l’Avenir eindigde hij als 24e.

“Ik heb twee geweldige jaren beleefd bij opleidingsformatie Chambéry Cyclisme Formation en een jaartje bij de vereniging van Villefranche, maar ik ben blij dat ik nu de stap naar de profs kan maken. Het is een kinderdroom die uitkomt. Ik ken de ploeg goed en ik ben echt trots dat ik nu deel mag uitmaken van dit avontuur”, reageert Prodhomme in een persbericht.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Martino87 6 november 2020 om 10:49

Blijft hij dan wel de tour organiseren?

LightPhoenix 6 november 2020 om 11:06

Familie van?

Maillot à Pois 6 november 2020 om 11:14

Hij heet Prodhomme, niet Prudhomme.
Ook niet Preud’homme.

Verweggistan 6 november 2020 om 11:09

Opvallend, ik had het idee dat Ag2r hem toch niet goed genoeg vond. Hij was al een paar keer stagiair bij Ag2r, een van de beste renners van Chambery maar kreeg vorig jaar als laatstejaarsbelofte geen profcontract bij Ag2r. Hij moest dus weg bij Chambery (want geen belofte meer), ging naar een andere club en werd stagiair bij Cofidis en nu plots toch naar Ag2r.

Chris Van Uden 6 november 2020 om 11:18

Misschien heeft het andere oorzaken. Bijvoorbeeld dat hij progressie heeft gemaakt op sommige vlakken (hoeven niet enkel prestaties te zijn, maar bv ook dat hij volwassener is geworden in zijn benadering van de sport) of gewoon budgettaire redenen. AG2R krijgt komend seizoen een groter budget volgens mij.

Joachim 6 november 2020 om 11:41

Misschien hebben ze nu meer plek over? Prodhomme reed vaak met Champoussin en die is nog wat beter, dus gaf AG2R die laatste vorig jaar een contract. Domont en Chévrier gaan stoppen las ik onlangs, dat geeft dan ruimte om een extra jongere aan te trekken.

Verweggistan 6 november 2020 om 12:08

Ze gaven vorig jaar hun laatste plekje aan Tanfield. Maar het is alleen maar terecht voor Prodhomme. En ik zat er dus naast met het idee dat Ag2r hem niet goed genoeg zou vinden.

Headlines

Materiaalzone

Populair