Idar Andersen en Rasmus Tiller verlengen contract bij Uno-X
foto: Uno-X/Mario Stiehl
vrijdag 4 juni 2021 om 11:54

Idar Andersen en Rasmus Tiller verlengen contract bij Uno-X

Idar Andersen zal ook de komende seizoenen uitkomen voor Uno-X. De 22-jarige Noor heeft besloten om zijn aflopende contract te verlengen tot en met 2024. Andersen wist dit seizoen al enkele keren zijn neus aan het venster te steken.

De beloftevolle Andersen wist zich een eerste keer te profileren in de Tour of the Alps. De jonge renner, die goed bergop gaat, wist in de slotfase van de openingsetappe naar Innsbruck te ontsnappen met Gianni Moscon. De Italiaan wist uiteindelijk naar de dagzege te sprinten, maar Andersen eindigde in zijn spoor wel knap als tweede.

Verder werd Andersen dit jaar al achttiende in het Circuit de Wallonie, negende in de Franse klimwedstrijd Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes en won hij vorige week met de Tour de la Mirabelle nog een Franse etappekoers van 2.2-niveau. Andersen is momenteel in Tsjechië voor de Vredeskoers U23.

Lees ook: Uno-X, het Noorse ProTeam dat Ajax achterna wil 

Jens Haugland, de teambaas van Uno-X, verwacht in de toekomst veel van Andersen. “Naar Idar ben ik heel nieuwsgierig. Hij zat op hetzelfde niveau als Andreas Leknessund. Idar heeft alleen iets langer nodig. Het is een fantastische jongen en echt een groot talent”, liet Haugland eerder dit jaar weten aan WielerFlits.

Tiller (links) op het podium van Le Samyn – foto: Cor Vos

Rasmus Tiller 
Uno-X wist later op de dag nog een tweede sterkhouder langer aan zich te binden. Rasmus Tiller heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis van drie seizoenen. De 24-jarige Tiller besloot eind 2020 een stapje terug te doen en de transfer naar Uno-X legt hem voorlopig geen windeieren.

De sterke eendagsspecialist werd begin dit jaar al tweede in Le Samyn, achter Tim Merlier, en mocht ook na de Tour du Finistère (derde) het podium betreden. Tiller werd verder nog vijfde in de onverharde eendagskoers Tro Bro-Léon.

 
1 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2021
Damnn, Zou 25 zijn als hij naar de worldtour wil. Sterke zet wel van Uno X een ploeg die weet waar ze mee bezig zijn! Zou ze graag eens in de Giro of Vuelta zien.

Reacties zijn gesloten.