Belgisch U23-kampioen Jarne Van de Paar wordt in 2024 prof bij Lotto Dstny

vrijdag 9 september 2022 om 13:12
Belgisch U23-kampioen Jarne Van de Paar wordt in 2024 prof bij Lotto Dstny

foto: Pollefliet Pictures

Jarne Van de Paar heeft zijn toekomst verbonden aan Lotto Dstny. De 21-jarige coureur werd onlangs Belgisch kampioen bij de beloften en heeft nu een driejarig contract getekend bij de ploeg. Eerst zal hij nog een jaar koersen in de opleidingsploeg, om in 2024 en 2025 deel uit te maken van de proftak.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik ben hier thuis en ken iedereen goed”, reageert Van de Paar, die al vier jaar onderdeel is van de ploegstructuur. “Het is heel fijn dat het hier mogelijk is om zo’n specifiek traject uit te stippelen. Het toont dat de ploeg vertrouwen in mij heeft. Ik ga er alles aan doen om dat terug te betalen. Zowel ik als het team weet dat er nog de nodige groeimarge is. Samen gaan we er alles aan doen om dat potentieel te benutten.”

Volgens Kurt Van de Wouwer, ploegleider bij het U23-team, is Van de Paar een sprinter met potentie in de Vlaamse semi-klassiekers. “Dit jaar had hij lange tijd te kampen met een knieblessure, maar hij won wel ieder jaar zijn koersen. Hij heeft altijd getoond dat hij veel in zijn mars heeft als sprinter. Het BK van dit jaar was een prachtige zege voor hem en het team, maar we hadden hem daarvoor al laten weten dat we vertrouwen in hem hadden om de stap naar de profs te zetten.”

Geleidelijke overgang
Teambaas John Lelangue zegt dat het een bewuste keuze is om Van de Paar nog een jaar in de opleidingsploeg te houden. “Zodat de overstap iets geleidelijker verloopt. We zullen hem al regelmatig inzetten in het WorldTeam (mocht Lotto Soudal die status behouden dit seizoen, red.), maar het is ook belangrijk dat hij op een lager niveau blijft meestrijden voor overwinningen. Daarnaast kan hij een belangrijke mentor zijn in het Development Team voor de jongere U23 renners”, aldus Lelangue.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Het Vleesmonster Van De Visafslag 9 september 2022 om 13:27

Aardige renner die al wat pech heeft gekend dit jaar maar zal echt flink wat stappen moeten zetten wil ie voor Lotto van grote waarde zijn. Word hier dan ook niet echt warm of koud van.

0
Thoin 9 september 2022 om 13:32

Reed een heel sterk 2019 als eerste jaar op 18/19 jarige leeftijd. Daarna won hij wat kleinere koersen. Dan kwam die knieblessure. Ik zie in hem wel een type Beullens. Knecht waar je op kan rekenen tot misschien wel diep in finales van de semi-klassiekers. Een winnaar zie ik hem inderdaad niet worden.

Er moet inderdaad wat bij: op dit moment 23 renners, eventueel Reini die nog verlengd wordt. Conca misschien na zijn leuke Vuelta. Afscheid van Barbero, Holmes, Kluge, Malecki, Vervloesem en Verschaeve lijkt mij zeker. Dan zijn er nog de vertrekkers met Cras, Gilbert, Vanhoucke en Wellens. Dus er mag nog iets bij, zeker bergop.

0
Samamba 9 september 2022 om 13:33

Akkoord, niet slecht, maar ook echt niet speciaal. Ook een reden voor natuurlijk dat ze hem eerst nog een jaar bij het Devo team stallen. Ze zullen oordelen dat hij nog tijd nodig heeft. Heeft dit jaar denk ik ook zowat 80% van het seizoen gemist. Is wel vrij snel aan de meet dus kan misschien in de toekomst van waarde zijn in sommige Belgische koersjes.

1
Gangmaker 10 september 2022 om 16:05

Nooit van gehoord, en hij word profrenner !

0
Josboskoop 9 september 2022 om 17:54

Geen bijzondere coureur. Het is behoorlijk opgedroogd na de gouden generatie van Tom, Phil en Greg.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone