‘Belgische klimluitenanten blijven Evenepoel en Soudal Quick-Step trouw’
Louis Vervaeke - foto: Cor Vos
woensdag 3 mei 2023 om 10:15

‘Belgische klimluitenanten blijven Evenepoel en Soudal Quick-Step trouw’

Soudal Quick-Step is volop bezig met het uitbreiden van zijn klimkern rond kopman Remco Evenepoel, maar de Belgische formatie maakt achter de schermen ook werk van enkele contractverlengingen. Pieter Serry en Louis Vervaeke staan op het punt om hun aflopende verbintenis te verlengen, zo meldt Het Nieuwsblad.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Evenepoel kan in de komende Giro d’Italia rekenen op steun van Ilan Van Wilder, Pieter Serry, Mattia Cattaneo, Jan Hirt, Davide Ballerini, Josef Černý en Louis Vervaeke. Maar liefst zes van deze acht renners zijn einde contract: alleen wereldkampioen Evenepoel en Hirt hebben een doorlopende verbintenis. Voor nu, want Serry en Vervaeke zullen nog tijdens de Giro hun handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis.

De 34-jarige Serry komt al sinds 2013 uit voor de ploeg van Patrick Lefevere, Vervaeke (29) is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Soudal Quick-Step. Beide renners maken deel uit van de klimkern rond Evenepoel en stonden vorig jaar ook aan de start van de Vuelta a España, die werd gewonnen door Evenepoel. Serry moest wel na ruim een week opgeven, Vervaeke wist de Spaanse ronde wel uit te rijden.

Goede gesprekken met Ilan Van Wilder
Ook de gesprekken met de misschien wel belangrijkste ‘klimknecht’ van Evenepoel, Ilan Van Wilder, gaan volgens Het Nieuwsblad de goede richting uit. De 22-jarige Van Wilder zou dicht bij een verlenging staan, al moeten er nog wel wat details worden uitgeklaard. Zo wil de beloftevolle ronderenner duidelijkheid over zijn eigen kansen als kopman en welk programma hij in de toekomst zal mogen rijden.

Van Wilder liet eerder deze week nog weten dat hij zich goed voelt bij zijn huidige ploeg. “Het is toch logisch dat ik knecht voor Evenepoel? In deze rol maak ik ook progressie en leer ik enorm veel bij. En in de tweede helft van het seizoen komen er genoeg wedstrijden waarin ik zelf mijn eigen resultaten mag zoeken. Ik vind dat een mooi evenwicht. Ik weet perfect wat ik aan het doen ben met mijn carrière en ik heb zeker karakter genoeg om te gaan voor wat ik wil.”

 
31 Reacties
Sorteer op:
Toch ideaal voor Van Wilder. Nu krijgt hij kansen in rondjes van een week. Volgend jaar of jaar erna 1 grote ronde in dienst en 1 als vrije man voor klassement. Heeft zelf gezegd dat hij nog tijd nodig heeft na zijn 2 jaar stilstand bij DSM.
  3 mei 2023
  Leuk en aardig, maar als je daar uitgepierd aan komt omdat je in topvorm moest zijn tijdens Evenepoel z'n programma dan schiet dat weinig op.
  Kan ook wel bedoeling zijn om binnen 2 jaar een ronde met Evenepoel (Tour) en een ronde met Van Wilder (Giro/Vuelta) te doen. Zullen wel werk maken van meerdere nieuwe knechten… In ieder geval, jong en Belgisch, wat moet een Belgische ploeg meer hebben?
  3 mei 2023
  Quote:
  Reusjen 3 MEI 2023 OM 11:13 Leuk en aardig, maar als je daar uitgepierd aan komt omdat je in topvorm moest zijn tijdens Evenepoel z’n programma dan schiet dat weinig op.
  Het kan toch perfect, dat bewijst Wout toch al enkele jaren? En zijn kopman ondersteunen en toch eigen doelen najagen, niet dat Van Wilder al op hetzelfde niveau staat (of misschien ooit gaat staan) maar met een persoonlijke invulling kan het wel denk ik. Een ronde kopman piekt ook vooral naar die ronde, daarbuiten rijden die toch beperkter (op een Pogacar na) dus dan hebben de anderen toch massa’s ruimte om hun ding te doen.
Beter rustig groeien in de schaduw van Remco dan al iedere keer als kopman te moeten starten terwijl je er nog niet klaar voor bent. Mentaal is dat ook niet zo goed dan. Ilan zal er wel komen maar heeft nog wat tijd nodig.
3 mei 2023
Beste nieuws van de dag!
3 mei 2023
Zou voor Van Wilder goed zijn als hij zijn eigen kansen kan pakken. In deze fase van zijn carrière moet hij zichzelf kunnen ontdekken.
  3 mei 2023
  Hij is pas 22 he? Door supertalenten als Pogacar wordt er soms iets te makkelijk gedacht over dat jonge renners kansen moeten krijgen. Laat die jongen nog lekker 2 a 3 jaar rustig knechten, dan is hij 25 jaar en nog jaren genoeg om als kopman te koersen.
  3 mei 2023
  Leuk als mensen beter weten wat goed is voor een bepaald renner dan de renner in kwestie zelf. Dat plaats je dan ook nog eens onder een citaat van Van Wilder zelf waarin hij uitlegt waarom hij goed zit in deze ploeg. Sterk.
3 mei 2023
Als ik Van Wilder was zou ik naar een Belgische topploeg als Lotto of Intermache gaan, goed voor zijn ontwikkeling!
3 mei 2023
De Merckx jaren komen terug. 1 superkopman omringd met allemaal landgenoten en 1 verdwaalde buitenlandse ziel. Laat dat dan maar Sivakov ofzo worden. Volgend jaar al, samen met De Plus. Het jaar nadien is Van Gils een schitterend kandidaat...
  3 mei 2023
  Gaan die allemaal naar UAE?
  3 mei 2023
  edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
  3 mei 2023
  @Lars. Mja, wat Sivakov betreft zou ik daar niet van opkijken.
  3 mei 2023
  @dakraam. Wout valt nog liever ter plaatse dood dan ook maar 1 meter voor Remco te gaan rijden. Dat heeft hij al meermaals bewezen.
  Dakraam, nu je over landenteams begint, even dit tussendoor, “foor de gein”. België heeft een draak van een nummer voor het Songfestival. Interesseert mij geen kneit, maar ik weet dat jullie zo’n songfestival dolletjes vinden, en het nummer zullen jullie ook tóppie vinden, denk ik. Eens zien of jullie de draak 12 puntjes geven. Ik denk het wel.
  Geit, ik denk dat Van Aert ondertussen wél al door heeft dat Evenepoel hoger staat in de pikorde.
  3 mei 2023
  Uit medelijden zal Nederland wederom 12 punten geven aan België.
  Haha, leuke poging, Lars (die ‘maden’ laat ik achterwege, ik moet dan altijd denken aan rottend vlees waar die beesten altijd op zitten). Je hebt het nummertje al gehoord en je vreest inderdaad dat Ollanders hier massaal voor gaan vallen, ik hoor het al.
  3 mei 2023
  @deef. Tuurlijk heeft ie dat allang door,maar daarom zou ie het nog niet doen. Zo kennen we hem...
  3 mei 2023
  Ik heb nog wel een belgenmop uit de losse pols...
  Raúl, je zégt het!
  3 mei 2023
  Het loopt hier uit de hand. Geef elkaar een kus en doe nog wat nuttigs vandaag.
  3 mei 2023
  Fijn om te zien dat Deef ook wat vriendjes gemaakt heeft hier.
  Marik, mijn excuus is dat ik onlangs ben geopereerd, even werkonbekwaam, en hoooopen tijd heb. Ik weet niet wat het excuus van Dakraam, maden, en jezelf is? Maden, ‘ook’? Wie nog? Je dacht toch niet aan jezelf?
  3 mei 2023
  @Raul. Als het een goeie mop is, laat maar komen. Behalve als het die van die Belgische mountainbiker met die plankjes is, of die van die Belg die in een hotel kleine meisjes in elkaar ramt, want die kennen we al.
  3 mei 2023
  Goat, in elkaar ramt? lol Je hebt zelf al de beste Belgenmop in tijden verteld
  3 mei 2023
  @deef, op de dag van songfestival ben ik geen Belg ;-)
  3 mei 2023
  @Deef op dag Eurovisie songfestival ben ik even geen. Belg meer ;)

Reacties zijn gesloten.