Belgisch kampioen laat zijn moeder een wielerwedstrijd organiseren

dinsdag 23 juni 2020 om 09:16
Belgisch kampioen laat zijn moeder een wielerwedstrijd organiseren

© Cor Vos

Tim Merlier kon de voorbije vier maanden zijn tricolore alleen op training showen. Maar met de nieuwe Belgische juli-oefenkoersen, zag hij zijn kans schoon. Merlier vroeg zijn moeder een wedstrijd voor hem te organiseren. Gisteravond waren al 160 van de 175 beschikbare plekjes ingevuld.

Een contractverlenging en -verbetering. En het vooruitzicht op een jaar lang publiciteit in de driekleur. Dat was de mooie beloning die Merlier te wachten stond na zijn sprintzege aan de Gentse Blaarsmeersen, een jaar geleden. Dat openbreken van het contract kwam er, dat jaar publiciteit viel in het water. Merlier komt in 2020 voorlopig aan zes koersdagen.

“Vandaar de vraag aan mijn moeder: ‘Waarom geef jij niet een keer een koers?’ Toen het zeker was dat ik zelf zou kunnen meedoen, is ze in gang geschoten”, vertelt de regerende kampioen aan Het Laatste Nieuws. Goed om weten: Merliers moeder runt een café (’t Pleintje) in het centrum van Wortegem, randje Vlaamse Ardennen. Ze zocht zelf het sponsorgeld bijeen en voor de praktische organisatie vond ze hulp bij mannen die jaarlijks jongerenkoersen organiseren in de gemeente.

Ploegmaats
Op zaterdag 4 juli (daags voor de eerste profkoers in Rotselaar) is het zover. Wellicht denderen dan 175 renners, zowel profs, elites zonder contract, beloften en zelfs masters door de straten van Wortegem, voor 120 kilometer in rondjes van 6,6 kilometer, inclusief 1000 hoogtemeters. 175 is het maximum aantal deelnemers. Maar na een dag inschrijven waren er al 160 van de 175 plekjes ingevuld.  Merlier doet uiteraard mee, wellicht ook zijn ploegmaats Jonas Rickaert en Otto Vergaerde. Ook Sep Vanmarcke – die in de buurt woont – zou graag meedoen. Al is er uiteraard maar één favoriet. “Ik weet het”, lacht Merlier. “Maar het is me als jeugdrenner nooit gelukt voor eigen volk te winnen.”

Merlier heeft niets te maken met de organisatie, maar gaf wel zijn advies over het parcours. “Zelfs dat bezorgt me al stress. Ik wil niet dat er gevallen wordt. En de finish kan niet aan het café van mijn moeder, vind ik. Door de coronamaatregelen zijn in de aankomstzone maar 200 mensen toegelaten. Ik voel me mee verantwoordelijk: ik zou niet willen dat we het nieuws halen door een overtreding, of dat er mensen besmet geraken door de koers van mijn moeder. Zelf heb ik ook nog steeds wat schrik: corona kan overslaan op het hart.”
Dit artikel delen:

7 Reacties

Natte spons 23 juni 2020 om 10:10

Schitterend dit, gewoon doen!

0
Polleke 23 juni 2020 om 10:39

De revival van de echte kermiskoers… nu nog met publiek en wel arrivee aan het dorpscafe…

0
Arie den Blanken 23 juni 2020 om 10:59

Sla alle kampioenschappen bij de profs (WK, EK en NK’s) een jaar over zodat ze in de trui nog tot het kampioenschap in 2021 kunnen rijden. De kampioenen van 2019 hebben er nauwelijks revenuen van gehad.

0
boenk 23 juni 2020 om 16:04

Daar valt op zich iets voor te zeggen, maar sommige parcoursen zijn niet geschikt voor het ene of andere type renner. Stel dat er dit jaar een zeldzame kans voor klimmers of net spurters in je NK zou zijn, en je ziet die kans ook zo je neus voorbijgaan…

Misschien kan men wel toestaan om nog een jaar langer met de trui van het jaar voordien te blijven koersen? Dat er gedurende 1 jaar dus 2 dezelfde kampioenen truien in het peloton rijden? De nieuwe, en die van vorig jaar.

0
Cyclinglife 23 juni 2020 om 11:48

Geweldig dat je dit uit de grond gestampt krijgt.
Dat moet toch een supergave moeder zijn. Die heeft zeker de (koffie) beker moeder van het jaar verdient.
Zou toch juist mooi zijn eindigen op café bij zijn moeder.
Zou corendon niet wat renners kunnen sturen

0
Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 21:59

Gaaf!

0
Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 21:59

Gaaf!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone