Beemster kaas nieuwe naamgever Profronde van Noord-Holland

vrijdag 3 mei 2019 om 11:02
Beemster kaas nieuwe naamgever Profronde van Noord-Holland

Julius van den Berg, winnaar in 2018 - foto: Annemee Dik

De Profronde van Noord-Holland gaat verder onder een nieuwe naam. Vanaf nu zal de tweedaagse wielerwedstrijd de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland heten. Dat laat de organisatie weten in een persbericht. “We zijn als organisatie ontzettend blij”, aldus voorzitter Koos Venema.

Op donderdag 2 mei tekenden Wim Betten – directeur van Cono Kaasmakers – en Venema een sponsorovereenkomst, die Beemster kaas in ieder geval voor één jaar aan de oudste wielerklassieker van Noord-Holland verbindt.

“De Profronde van Noord-Holland is niet voor niets de oudste klassieker van Nederland. We zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking en dat onze naam vanaf heden onlosmakelijk is verbonden met de ronde”, zo vertelt Betten. Venema is eveneens in zijn nopjes. “We hopen dat het een voorbode is voor een langdurige samenwerking.”

Aankomende editie 
De 73e editie van de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland wordt verreden op zaterdag 8 en zondag 9 juni. De wedstrijd maakt deel uit van de Topcompetitie. Vorig jaar wist Julius van den Berg de wedstrijd te winnen. In het verleden zegevierden grote namen als Jan Janssen, Gerben Karstens en Dylan Groenewegen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jowinho 3 mei 2019 om 11:07

Concurrent voor Paris-Camembert

AnderJ 3 mei 2019 om 11:12

Je lichaamsgewicht in Beemsterkaas ;)

Pleistervocht 3 mei 2019 om 11:12

Mooie wijziging. Denk wel dat het nog een verbetering zou zijn om de hele verwijzing naar de wielerkoers weg te laten en het – zoals in de titel van dit artikel – te houden bij ‘Beemster Kaas’

Kort maar pittig, zoals het kapsel van mijn buurvrouw (Ria <3)

Jean Dumas 3 mei 2019 om 12:18

LOL

west 3 mei 2019 om 11:17

En de grootste winst; geen “classic, presented by” toegevoegd aan de naam…

ikbenprocycling 3 mei 2019 om 11:36

Leuk. en is trouwens heel mooi fietsen daar in en rondom de Beemster (en naastgelegen Schermers – jachtvelden ook van Niki Terpstra), vooral op zonnige Lentedagen. Voor wie niet in NH woont (ik ook niet meer): Pak eens de auto erheen met fiets achterin of op dak.

kelderfan 3 mei 2019 om 12:18

Ook Koen Bouman rijdt daar zijn rondjes.

ikbenprocycling 3 mei 2019 om 14:14

Die ben ik niet tegengekomen dat ik weet