Becker slaat dubbelslag in Tour of Chongming Island

Door , vrijdag 27 april 2018 om 09:04

foto: Sirotti (archief)

Charlotte Becker heeft de tweede rit in de Tour of Chongming Island op haar palmares bijgeschreven. De 34-jarige Duitse van Hitec Products was de snelste van een vijf vrouwen tellende kopgroep. Ze versloeg Shannon Malseed en Anastasia Iakovenko. Becker neemt door haar overwinning ook de leiderstrui over van Giorgia Bronzini.


Kopgroep heeft lange adem
Tijdens deze 121,3 kilometer lange rit regende het aanvallen. Pas na zestig kilometer ontstond er een kopgroep. Becker, Malseed (TIBCO-SVB), Iakovenko (BTC City Ljubljana), Dalia Muccioli (Valcar-PBM) en Coralie Demay (FDJ) bundelden de krachten. De maximale voorsprong werd op een gegeven moment drie minuten en in het peloton wilde niemand haar verantwoordelijkheid pakken. Drie tegenaanvallers zaten nog even in een chasse patat, maar zij werden ingerekend toen het pak in gang schoot. Dat deed ze echter te laat, waardoor de kopgroep mocht sprinten voor de dagzege. En passant nam Becker ook nog de leiding over.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lalsacien 27 april 2018 om 09:26

Gut gemacht!

Hoebele 27 april 2018 om 12:38

En D’Hoore die kennelijk juichend over de streep kwam, niet wetend dat er nog een kopgroep vooruit was. In De Panne had ze het omgekeerde, toen wist ze niet dat de vluchters wel waren ingelopen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.