Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik blijven bij BEAT, Budding en Kooistra weg

woensdag 27 oktober 2021 om 15:13
Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik blijven bij BEAT, Budding en Kooistra weg

foto: Cor Vos

BEAT Cycling is druk bezig met de invulling van de selectie voor 2022. De Nederlandse continentale ploeg heeft de contracten van zes renners verlengd. Onder hen Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik. BEAT neemt afscheid van Martijn Budding en Marten Kooistra; de situatie van Piotr Havik is nog onduidelijk.

Naast Van Schip en Havik hebben ook Sven Burger, Bram Dissel en de Belgen Jordy Bouts en Jules Hesters hun contract verlengd voor 2022. “Komend jaar willen we de ontwikkeling van de ploeg volop doorzetten. We blijven daarbij inzetten op een ploeg die op haar eigen manier vernieuwend, inspirerend en ambitieus is en met het mes tussen de tanden wilt koersen”, aldus manager Geert Broekhuizen.

Onduidelijkheid over Havik en Bugter
Oud-profwielrenner Budding vertrekt dus, net als Marten Kooistra, Stefano Museeuw (naar Minerva) en Herman ten Kate (blijft achter de schermen bij BEAT). Eerder deze week maakte de ploeg bekend dat Yves Coolen noodgedwongen moet stoppen na een zware valpartij.

De namen van Piotr Havik en Luuc Bugter worden niet genoemd in het persbericht. BEAT Cycling laat weten nog met ‘een aantal’ renners van de huidige ploeg in gesprek te zijn over volgend jaar. Ook wordt nog met nieuwe renners gesproken. WielerFlits kon al bekendmaken dat Jochem Kerckhaert een van de nieuwelingen wordt bij BEAT.

Martijn Budding – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

platteprijs 27 oktober 2021 om 16:11

Als je naast Budding ook Pjotr Havik en Bugter verliest, blijft er maar een smalle groep degelijke renners over. Zo is Beat toch wel ver af van de ploeg met ambities voor een niveau hoger. Zit er, denk ik, helemaal niet in met deze constructie.

0
Yinek 27 oktober 2021 om 17:03

Zeker mee eens ja

0
KoekieDeBoer 27 oktober 2021 om 16:45

Koekie is het eens met platteprijs, en vraagt zich af of het welpje van Vlaanderen zich al bij een of ander Belgisch team heeft gemeld.

0
platteprijs 27 oktober 2021 om 18:18

@koekie volgens het bericht wordt het welpje een discipel van de godin der wijsheid. Mooi toch.

0
Fast Freddy 27 oktober 2021 om 20:03

De ploeg hecht zoveel waarde aan de vrijbuitersmentaliteit, dat ik denk dat het lastig wordt om de conti status te ontstijgen. Teveel niche om echt aantrekkelijk te zijn voor sponsoring of voor significante groei van het wielerclub deel van de ploeg. Iets meer mainstream betekent ook meer omvang, dus meer geld en mogelijkheden en een opwaartse spiraal van kwaliteit en ambities.

0
D.Koch 27 oktober 2021 om 23:32

Ik krijg altijd het gevoel dat ik visie mis bij BEAT. Ze hebben heel veel omschreven met mooie bekadering en kantoor/reclame taal en toch is het me niet duidelijk. Spreken ambities uit die niet stroken met de acties. Ik vind ze interessant en snap niet waarom.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone