Bauke Mollema ziet ploegmaat Ciccone winnen: “Wat een geweldige Giro!”

zondag 22 mei 2022 om 17:49
Bauke Mollema ziet ploegmaat Ciccone winnen: “Wat een geweldige Giro!”

Mollema en Mathieu van der Poel in de kopgroep in rit 15 - foto: Cor Vos

Bauke Mollema zat in de bergrit naar Cogne mee in de omvangrijke vroege vlucht, maar de 35-jarige Nederlander van Trek-Segafredo kwam in het stuk amper voor. Mollema eindigde als achtste, maar zijn ploeggenoot Giulio Ciccone bleek veruit de sterkste en schreef de etappe op zijn naam. “Dit is echt geweldig”, jubelt de Nederlander na afloop bij Eurosport.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ons doel was om hier een rit te winnen”, legt Mollema uit. “Zeker na het verliezen van de roze trui van Juan Pedro López zaterdag. Maar dit is nu al een geweldige Giro, tien dagen roze trui en nu een ritzege! We zijn hier echt heel erg blij mee. Giulio en ik wilden allebei meezitten vandaag. Ik voelde me aan het begin echter niet heel erg goed en moest lossen aan de voet van de tweede klim.”

Mollema bleef zijn eigen tempo onderhouden en raapte zo stuk voor stuk renners op die zich opbliezen. “Op mijn eigen tempo kwam ik in het achtervolgende groepje achter de leiders in de koers. Maar Ciccone was heel sterk, hij heeft een geweldige prestatie geleverd vandaag. De sfeer is heel erg goed in de ploeg en we hebben nog een week te gaan. Wie weet wat er nog komt”, klinkt de Nederlander ambitieus.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 22 mei 2022 om 18:16

Volgens de Babbelbelg liggen Mol en Ciccone elkaar niet zo maar dit is profsport en Bauke weet een sterke prestatie op waarde te schatten die voor de ploeg na het roze voor Lopez deze Giro al tot een succes maakt.

0
La Primavera 22 mei 2022 om 18:20

Zou me niks verbazen. Mollema is de nuchterheid zelve terwijl Ciccone het exacte tegenovergestelde daarvan is.

0
Turtlehead 22 mei 2022 om 18:30

… en dan nog twee keer meer verdienen als Italiaans uithangbord en he-le-maal nooit iets voor een ander doen.

0
Titaantje 22 mei 2022 om 19:14

Lijkt me speculatie, alhoewel het vast ook geen beste vrienden zijn. Mollema doet ook niet echt aan beste vrienden, dus dat is niet verrassend. Ik denk dat ze samen prima als vrijbuiters kunnen koersen.

0
Txirrindularitza 22 mei 2022 om 20:44

@LaPrimavera, wat een onzin. Alsof mensen met twee totaal verschillende karakters elkaar niet kunnen liggen.

0
madeks 22 mei 2022 om 22:19

Het was een vraag aan Karsten omdat hij dezelfde gedachtegang had als La Primavera. Niet echt een gegronde uitspraak.

0
Jacob Lohof 23 mei 2022 om 01:23

Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Ik denk dat Bauke en rustpunt is voor de ADHD’ers in de ploeg. Hij geeft rust in de ploeg en hij rijdt wel degelijk voor de anderen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone