Bauke Mollema: “Tijd gepakt op veel andere renners, dus een goede dag”
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2019 om 21:00

Bauke Mollema: “Tijd gepakt op veel andere renners, dus een goede dag”

Bauke Mollema handhaafde zich vandaag tussen de klassementsrenners in de Giro-etappe naar Anterselva. De Nederlander van Trek-Segafredo zag Miguel Ángel López zeven tellen dichterbij komen in het klassement, maar staat nog altijd op een mooie vijfde plaats.

“Het ging wel vrij goed eigenlijk. Ik weet de verschillen niet helemaal, maar volgens mij zat het allemaal vrij dicht bij elkaar”, vertelde hij na de finish aan Eurosport. “Ik kon goed het eerste groepje volgen. In de laatste kilometer viel López aan met Richard Carapaz en was ik net te laat om achter hen aan te gaan. Maar zij pakken hooguit een dikke vijf seconden, dus dat valt mee. Ik heb tijd gepakt op veel andere renners, dus het was een goede dag.”

“Het was niet de zwaarste bergrit, deze finish was eigenlijk maar vier kilometer een echte klim. Voor de rest was het allemaal een beetje vals plat: daar gaan weinig klassementsrenners veel tijd verliezen. De rest van de dag viel het ook heel erg mee met veel brede en goede wegen, dus dit was geen parcours om het verschil te maken. De kopgroep kreeg best veel ruimte. Er gingen nog een paar ploegen rijden, misschien voor de etappe om hun klassement te beschermen.”

Volgens de Nederlander was het echter geen makkelijke dag. “Zeker de laatste honderd kilometer werd er hard gereden in het peloton om wat dichter bij de kopgroep te komen. En zo’n laatste klim is toch altijd pittig. Het peloton is redelijk vermoeid. Ik voelde me op zich goed vandaag, dus van mij had het wel wat zwaarder gemogen. Er komen vrijdag en zaterdag nog twee zware ritten aan.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2019 21:17
Klinkt veel belovend voor de komende dagen
29 mei 2019 21:51
Bau lijkt zijn benen weer wat terug te hebben gevonden. En zoals al vaker in het verleden, is hij niet beroerd om wat kopwerk te doen voor een Nederlandse of Jumbo kopman.
    30 mei 2019 09:23
    Bauke kopwerk doen voor Roglic? In wat voor wereld leef jij?
    30 mei 2019 09:47
    Hij heeft het in het verleden ook gedaan voor Kruijswijk. Vooral die Giro die Dumoulin won was grappig in de etappe dat Dumoulin was gelost door een inschattingsfoutje. 1ste die voor hem op kop kwam was VDB, hierna Kruijswijk en Mollema, die die Giro niet goed was, wapperde er ook af en ging hierna op kop beuken voor Dumoulin. We hebben het in deze Giro ook al een keer gezien toen Roglic eraf lag. Mollema nam hem toen mee naar de finish.
    30 mei 2019 12:28
    Maar heb je Mollema ook wel eens niet zien werken in een achtervolgend groepje?
29 mei 2019 21:54
Ik heb gedroomd dat Bauke zaterdag met Landa mee in de aanval gaat en zich zo op het podium rijdt. Tja, de meeste dromen zijn bedrog....
    29 mei 2019 22:24
    Ik kijk er echt niet raar van op hoor. Ik zie hem echt wel een poging wagen
    29 mei 2019 23:58
    en dan rijkt hij hem in de tijdrit wer kwijt.... hehe
29 mei 2019 22:07
Ik vind t een mooie droom Chasse. Who knows!
30 mei 2019 08:16
Bauke doet het supergoed. Ik Ben benieuwd of hij Lopez achter zich kan laten de komende dagen - maar hij is nu echt beter dan Majka, Zakarin, Formolo (en dat is normaal gesproken zijn niveau).
30 mei 2019 09:13
Top 5-6 zou super zijn. Rijdt wel zo’n beetje als meest constante van allemaal (op CaraPATS en nibali na). Hopen dat hij het kan volhouden!
30 mei 2019 09:52
Hij doet het en staat er toch maar altijd als net niet topper, in tegenstelling tot bijv. een Gesink met veel bla bla, en zijn valpartijen even erbuiten houden.
30 mei 2019 10:33
Mooi man. Go Bauke!

Reacties zijn gesloten.