Bauke Mollema start in Ronde van Lombardije

maandag 29 juni 2020 om 15:43
Bauke Mollema start in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos (archief)

Bauke Mollema staat op 15 augustus als titelverdediger aan de start van de Ronde van Lombardije. De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo twijfelde nog of de Italiaanse klassieker wel in zijn programma paste, maar ploegleider Steven de Jongh bevestigt dat Mollema in Il Lombardia start.

“De Ronde van Lombardije ligt lastig op de kalender voor Bauke, maar hij gaat meedoen”, aldus De Jongh in gesprek met Bureau Sport. Mollema hervat zijn seizoen begin augustus als het goed is in de Tour de l’Ain (7-9 augustus). Door Lombardije te rijden zal hij het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) moeten missen. “Hij heeft de lockdown goed doorstaan, dus hij zal er wel staan.”

De Jongh zal Mollema ook begeleiden in de Tour de France, waar de Groninger de kopman is samen met Richie Porte. “De Tour wordt dit jaar heel onvoorspelbaar”, verwacht de ploegleider. “Met zo’n korte periode ervoor gaan we toch verrassingen zien. Ik vind het moeilijk om een naam te zeggen voor de eindzege, maar laat ik dan Bauke maar noemen. Hij is een steengoed renner. En als hij aanvallend rijdt en het wordt onvoorspelbaar, waarom niet?”

‘Houd mijn hart vast voor Strade Bianche’
Net als veel wielerliefhebbers kijkt De Jongh uit naar de hervatting van de koers. “Ik denk dat we een heel leuk wielerseizoen gaan zien, want veel renners hebben nog geen contract en die moeten zich bewijzen. Iedereen is super gemotiveerd om weer te gaan koersen. Ik houd mijn hart een beetje vast voor Strade Bianche, dat is de eerste WorldTour-koers, dan sturen ze die mannen meteen het gravel in. Dan hebben we weer een paar renners op non-actief”, grapt hij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Panache 29 juni 2020 om 16:27

Goed voor zijn kansen op een tweede zege, aangezien het gros van de concurrentie de Dauphiné rijdt. Voor zijn Tour voorbereiding wat minder.

Romāns Vainšteins 29 juni 2020 om 18:06

Mollema is bij uitstek iemand die op eigen kracht wel in de juiste conditie aantreedt, in ieder geval respectvol om het rugnummer 1 te verdedigen en ik zie hem zeker de finale gaan kleuren.

Titaantje 29 juni 2020 om 18:20

Hij zou zichzelf zomaar kunnen opvolgen aangezien het gros van de concurrentie in de Dauphine zal rijden. Ben benieuwd wat hij naast de Ain dan nog rijdt in voorbereiding op de Tour. Kan hij Polen oid nog halen?

Maillot à Pois 29 juni 2020 om 23:08

Polen valt samen met de Ain, dus dat gaat niet.

Derierre de la course 29 juni 2020 om 21:24

Toch goed dat hij nu al weet dat hij in de 3e tourweek enige kopman is. Zal voorpaginanieuws zijn wanneer Porte na de 2e rustdag nog op zijn fiets zit.

SteelHorseCowboy 30 juni 2020 om 10:37

Erg jammer dat de koers van de vallende bladeren niet gewoon rond de ‘normale’ tijd van het jaar gereden wordt. Ik had daar best een grote ronde voor willen missen. Ik snap dat er belangen zijn en dan het allemaal ingewikkeld is. Maar toch jammer.

Jacob Lohof 30 juni 2020 om 12:04

En hij gaat de tour winnen

de winnaars 30 juni 2020 om 12:10

Headlines

Materiaalzone

Populair