Bauke Mollema kent zijn ploeggenoten voor Strade Bianche

donderdag 4 maart 2021 om 18:35
Bauke Mollema kent zijn ploeggenoten voor Strade Bianche

Bauke Mollema - foto: Cor Vos

Bauke Mollema zal aanstaande zaterdag deelnemen aan Strade Bianche. De 34-jarige klimmer van Trek-Segafredo won dit seizoen al twee wedstrijden en was afgelopen woensdag nog de sterkste in de Trofeo Laigueglia.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mollema is uitstekend aan het nieuwe wielerseizoen begonnen. In de Ster van Bessèges moest de Nederlander nog even warmdraaien, maar in de Tour de La Provence wist hij al naar een top 10-notering in het eindklassement te fietsen. In de Tour des Alpes Maritimes et du Var deed hij er nog een schepje bovenop met ritwinst en een derde plek in de eindstand.

In de Trofeo Laigueglia wist Mollema de goede lijn door te trekken, door een solo van zestien kilometer met verve af te ronden. In de Strade Bianche mag de ervaren renner het opnieuw proberen. Het is voor Mollema overigens niet de eerste keer dat hij zal deelnemen aan de wedstrijd over onverharde wegen. Zo kwam hij twee jaar geleden als 76ste over de streep in Siena.

Trek-Segafredo heeft met Gianluca Brambilla nog een man-in-vorm geselecteerd voor aankomende zaterdag. De explosieve Italiaan, eerder dit jaar al winnaar van de Tour du Var, werd vijf jaar geleden nog knap derde in Strade Bianche. Ook Nicola Conci, Antonio Nibali, de beloftevolle Amerikaan Quinn Simmons, Toms Skujiņš en Amanuel Ghebreigzabhier zijn van de partij.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor Strade Bianche (6 maart)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Nicola Conci
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-nl Bauke Mollema
flag-it Antonio Nibali
flag-us Quinn Simmons
flag-lv Toms Skujiņš

Dit artikel delen:

15 Reacties

antilek 4 maart 2021 om 19:01

Maak me niet uit. Mathieu of Bauke .

0
Grote Man 4 maart 2021 om 19:44

inderdaad!

0
Titaantje 4 maart 2021 om 20:12

Ben benieuwd hoe die Simmons het dit jaar gaat doen. Het zal allmeaal nog niet voor de prijzen zijn, maar dat is toch wel een getalenteerd baasje.

0
Wim Kruithof 4 maart 2021 om 21:02

hoe mooi het ook zijn zal, kan me nauwelijks voorstellen dat Mollema hier top 10 rijdt. Mollema schittert in vele klassiekers, maar dit lijkt me niet zijn genre.

0
Titaantje 4 maart 2021 om 21:27

Stijle heuveltjes kan hij best aan en voor een klimmer is hij ook best sterk op het vlakke. Eerlijk gezegd denk ik dat een Mollema zelfs in de RvV top 10 zou kunnen rijden (vegeet niet dat een boogerd dat ook kon).

Zijn mooiste zeges heeft Bollema ook bijna allemaal geboekt door solo te finishen, dus stoempen kan hij zeker.

0
Staf V 5 maart 2021 om 02:09

Nee, op souplesse heb ik hem nog nooit zien rijden, alleen maar met stoempen kom je er in de Strade niet.

0
Merlinappa 5 maart 2021 om 08:00

Onzin, de Strade is juist een stoempkoers. Dit is echt wel mollema’s terrein, een beetje gravel maakt weinig uit.

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 08:23

Over grind raggen is meestal ook wat geluk altijd qua lek rijden etc. Je ziet echt niet de scherpste steentjes die net lullig zo liggen dat je er op stuk kunt gaan. Daarnaast kies je in de op open terrein verreden Strade al snel blind voor het wiel van je voorganger.

0
RLM 5 maart 2021 om 15:35

Mollema is een renner die aanvalt wanneer de koers wat stil ligt, dus is beter tegen afwachtende renners, maar een VDP of WVA gaan doodleuk mee. Kan zeker lang meegaan, maar echt winnen lijkt me heel moeilijk

0
Vincent Lacressonniere 4 maart 2021 om 23:11

Wat maakt dat Brambilla hier omschreven wordt als zijnde ‘explosief’?

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 07:25

Temperament

0
the student 5 maart 2021 om 08:07

Taai is hij wel, vinnig ook als t moet. Explosief mwah.

0
SnellePelle 5 maart 2021 om 07:07

Simmons zal zich wel prettig voelen in het land van de maffia.

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 07:26

Ja, want kip op brood is ook gewoon robotarmscharnier ja.

0
Merlinappa 5 maart 2021 om 07:59

Bauke heeft nog een leuke quotering op toto, voor de gokkers onder ons. ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone