Bauke Mollema: “In het tweede deel kwam ik wat kracht tekort”

woensdag 30 juni 2021 om 19:09
Bauke Mollema: “In het tweede deel kwam ik wat kracht tekort”

foto: Cor Vos

Na Mathieu van der Poel en Steven Kruijswijk was Bauke Mollema vandaag de derde Nederlander in de uitslag van de eerste tijdrit van de Tour de France. De kopman van Trek-Segafredo zette in Laval de 25e tijd op de klokken.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is vrij lang geleden dat ik voor het laatst zo’n lange tijdrit volle bak heb gereden”, zei Mollema naderhand via zijn ploeg. De Nederlander reed een goede eerste tussentijd, maar zakte daarna wat terug in de tabellen. “Ik denk dat de start echt goed was en in het tweede deel miste ik denk ik wat kracht op sommige gedeeltes. Tot aan de finish kon ik een vrij goed tempo aanhouden.”

“Het was een oké tijdrit, zou ik zeggen”, ging hij verder. “Ik pakte tijd op een aantal pure klimmers, maar ik verloor ook wat tijd op andere jongens. Maar ik denk dat dit mijn plek was vandaag.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 1 juli 2021 om 00:08

Dit was inderdaad je plek vandaag Bauke, goed gezien!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone