Bauke Mollema (10e): “Ik ben een beetje teleurgesteld”

zaterdag 31 juli 2021 om 19:22
Bauke Mollema (10e): “Ik ben een beetje teleurgesteld”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema eindigde zaterdag voor de negende keer in zijn carrière bij de eerste tien in de Clásica San Sebastián, maar daar was de Nederlander niet tevreden mee. “Ik ben een beetje teleurgesteld”, laat hij via zijn ploeg weten.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was een rare wedstrijd dit jaar met het weer. Toch voelde ik me best goed. We hebben geprobeerd om de wedstrijd te controleren met de ploeg, het team heeft dat goed gedaan. Het is alleen jammer dat we geen hulp van de andere teams kregen toen er vier renners in de afdaling wegreden. Toen ze een minuut voorsprong hadden, wisten we dat we voor de vijfde plek reden.”

Op de laatste klim bleef het rustiger dan andere jaren, omdat de meeste renners op een sprint wachtten. “Alleen Bernal reed op kop voor Moscon. Ik zat er goed bij, maar miste een beetje kracht die ik voorgaande jaren wel had. In de sprint raakte ik ingesloten, maar het is wat het is. Ik had het leuk gevonden om hier voor de zege te rijden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rondje 25 31 juli 2021 om 19:52

Goed gedaan Bauke. Vorige week zat je nog in Japan. Nu weer in Spanje. En weer bij de eerste tien. Petje af!

0
Franco Ballerini 31 juli 2021 om 19:53

Trek probeerde er wat van te maken. Bernal reed op kop voor Moscon? Misschien toen ik even knipperde met mijn ogen, of tijdens mijn sanitaire pauze, wellicht…

0
Arry1337 31 juli 2021 om 23:09

Tijdens de laatste beklimming zagen wij als kijkers alleen de kopgroep, en hebben we geen beelden gehad van de achtervolgende groep. Pas aan de laatste rechte lijn kregen we te zien wie er nog waren, en waar ze zaten. Dus je bent niet de enige die Bernal niet op kop heeft gezien, dat heeft namelijk niemand van ons :/

0
Kamelenverdrijver 31 juli 2021 om 20:31

Ik ben zwaar teleurgesteld man. Door jou kijk ik maar van armoede op den belg tv.

0
worldtour 31 juli 2021 om 21:08

Vanaf de Giro zwaar in de weer…Ga genieten Bauke van je rust en we zien je in de najaarskoersen weer terug. We hebben deze zomer weer van je genoten van je aanvalslust en overwinning in de tour..

0
Tony 1 augustus 2021 om 11:30

Steeds vaker wordt de fout gemaakt door renners te veel voorsprong te geven. In het peleton blijft iedereen naar elkaar kijken en verliezen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone