Bauhaus na nipte zege in Polen: “Ik was een beetje nerveus in de finale”

maandag 9 augustus 2021 om 19:12
Bauhaus na nipte zege in Polen: “Ik was een beetje nerveus in de finale”

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus moest in de straten van Chełm nog alles op alles zetten om de openingsrit te winnen. Met een ferme sprint lukte het hem uiteindelijk om Álvaro José Hodeg te kloppen in de oplopende sprint. “Ik had gelukkig nog wat energie gespaard voor die laatste 150 meter om nog een jump te plaatsen”, vertelt hij na afloop.

“Ik had heel veel vertrouwen in onze ploeg vandaag”, aldus Bauhaus. “We hebben een geweldig seizoen tot nu toe en hebben ons ook goed voorbereid op deze koers. De etappe was behoorlijk gecontroleerd. Wij gingen ook meteen mee op kop rijden met Kevin Inkelaar. Met vijftig kilometer te gaan werd het wat nerveus, maar daar we zaten we goed samen. De ploeg deed vervolgens geweldig werk in het laatste lokale rondje.”

Toch verliep niet alles even voorspoedig voor de rappe Duitser in de slotfase. “Ik moest nog behoorlijk wat werk doen met Matej Mohoric om naar voren te rijden en in het wiel van Heinrich Haussler te komen. Ik was daar ook een beetje nerveus, want ik zat in het wiel van Gaviria en hij liet een gat vallen op de Deceuninck-Quick-Step-renners. Daardoor moest ik vol in de achtervolging met nog 200 meter te gaan, en dat liep nog licht omhoog.”

“Ik had gelukkig nog wat energie gespaard voor die laatste 150 meter om nog een jump te plaatsen”, zegt hij. “En ik had de focus nog om Hodeg in te kunnen halen. Daardoor kon ik de zege over de streep trekken.”

Voor Bauhaus is het al zijn zesde seizoenszege. Eerder dit jaar won hij al etappes in de Tour de la Provence, de Ronde van Hongarije (twee keer) en de Ronde van Slovenië (twee keer).

Dit artikel delen:

1 Reactie

hardfietser 9 augustus 2021 om 20:55

Mooi dat hij gewonnen heeft maar het verbaast me wel gezien de profielen of komt hij ineens wel een heuveltje over. Hodeg idem dito.

Headlines

Materiaalzone