Bardet op bijna anderhalve minuut: “Nu moeten wij ons ware gezicht laten zien”

zondag 7 juli 2019 om 19:44
Bardet op bijna anderhalve minuut: “Nu moeten wij ons ware gezicht laten zien”

AG2R La Mondiale vanaf het Atomium - foto: Cor Vos

Romain Bardet staat na twee dagen al bijna anderhalve minuut achter de gele trui. De kopman van AG2R La Mondiale zag zijn ploeg negentiende worden op 1:19 van het winnende Jumbo-Visma. “We weten nu wat de kloof is die ons scheidt van de andere favorieten”, zegt Bardet.

“Ik beoordeel ons resultaat als gemiddeld”, zegt Bardet na afloop van de ploegentijdrit in Brussel. “Het positieve punt van vandaag is de homogene situatie binnen de ploeg. Iedereen is betrokken en steunt elkaar ondanks de nasleep van de val van gisteren.”

Goed gevoel
“De Tour is nog naar net begonnen. We wisten dat we geen ploeg met rouleurs hadden”, geeft de kopman aan. “Nu moeten wij ons ware gezicht laten zien in de etappes die passen bij onze kwaliteiten. Mijn gevoel is goed en er zijn veel kansen om voor te gaan.”

In het algemeen klassement bezet Bardet de 108ste plek, op 1:29 van gele trui Mike Teunissen. Zijn achterstand op concurrent Steven Kruijswijk is 1:19 en op andere concurrenten als Geraint Thomas en Egan Bernal 0:59.

Dit artikel delen:

9 Reacties

FDJ 7 juli 2019 om 19:46

In die individuele tijdrit nog eens minimaal 1.30 op de betere tijdrijders… Dan moet je al 3 minuten goed gaan maken. Waar moet hij dat goedmaken?

AustrianOak 7 juli 2019 om 19:51

Nergens! Als het aan mij ligt

Viktrodriguez 7 juli 2019 om 19:54

De reden waarom ik hem nooit de Tour zie winnen. Bardet is een te grote anti-tijdrijder, dat ie zelfs in een ploeg met een TTT-specialisme meer ballast dan iets anders is. Als kopman moet hij, dus vooral een onbruikbare extra renner. Ook de hoofdreden dat Movistar behoorlijk wat verloor, want Landa en Quintana.

vanSpringel 7 juli 2019 om 20:17

In de eerste de beste bergetappe pakt die 1.30 minuut met 2 vingers in zijn neus dubbel en dwars terug. Parijs is nog ver ! (zijn niet mijn woorden).

Wildebert 7 juli 2019 om 20:00

Voorlopig was het meer Barpet…

girardengo 7 juli 2019 om 20:49

Met deze mislukte opening loopt hij weer achter de feiten aan. Hardnekkig euvel.

west 7 juli 2019 om 22:43

Je kan Bardet en oa. Landa en Dan Martin er iig niet van betichten dat ze onder de druk bezwijken als ze aan de leiding staan. Want zo ver komt het nooit.

Krakowic 7 juli 2019 om 23:17

Knap dat je na deze uitslag zoveel positieve teksten weet uit te slaan. “Blij met de homogeniteit”, “nu weet ik in ieder geval wat mijn achterstand is”, “de tour is nog maar net begonnen”, “het gevoel is goed.”

Deze man ga je niet snel gedeprimeerd krijgen..

Velominatus 8 juli 2019 om 09:33

Als je ieder jaar in hetzelfde schuitje zit ga je vanzelf goed worden in het wegnuanceren en positief bekijken

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.