Balende Sinkeldam: “Vervelend dat we de puntentrui verliezen”

donderdag 30 mei 2019 om 18:46

Ramon Sinkeldam baalde zichtbaar na de finish van de achttiende etappe. De Nederlander zag zijn sprintkopman Arnaud Démare in extremis nog de puntentrui verliezen. “Dat is vervelend. Van ons had een sprint niet gehoeven”, zo vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Démare beschikte over de beste papieren om de paarse puntentrui te winnen, maar de Fransman kwam er niet aan te pas in de hectische eindsprint. De kopman van Groupama-FDJ kwam als achtste over de streep, maar zag zijn grote concurrent Pascal Ackermann als tweede finishen. En dat bleek ruim voldoende voor de Duitser om de leiding over te nemen.

“We wilden de trui graag houden tot Verona”, aldus Sinkeldam. “We hebben vandaag niet gereden, dus het is wel duidelijk wat we wilden. Maar er waren drie ploegen die de etappe hebben gecontroleerd.” Het verschil tussen Ackermann en Démare is nu dertien punten.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Joachim Agostinho 30 mei 2019 om 18:51

“We hebben vandaag niet gereden, dus het is wel duidelijk wat we wilden"..
Volgens mij heb ik ze toch op het laatst op kop zien sleuren, eigen schuld, dikke bult!

koos1 30 mei 2019 om 19:01

Ze hebben niet gereden onderweg, maar gingen juist op het verkeerd moment wel rijden…
Gewoon dom gereden als ze in de laatste 2 klimometer niet waren gaan rijden waren waarschijnlijk alle drie de koplopers voorop gebleven en had Demare waarschijnlijk de trui nog.

Overigens meer dan verdiend voor Ackerman. De beste sprinter deze Giro en zonder zijn val was hij (bij uitrijden) al zeker geweest van de puntentrui.

FritsvanHoefelen 30 mei 2019 om 19:08

Juist terecht dat ze de trui verliezen

FDJ 30 mei 2019 om 19:52

Hij is enorm geïrriteerd in zijn antwoorden zeg. Ook z’n houding straalt in alles uit geen zin te hebben in dit interview

pirazzi 30 mei 2019 om 19:55

Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.

Random wielerliefhebber. 30 mei 2019 om 20:09

Haha lekker geirriteert interview, ik snap het wel maar ga dan lekker die bus in haha

FDJ 30 mei 2019 om 20:11

Nee. Je hebt de plicht als renner de media te woord te staan vind ik. Een Mollema zul je altijd professioneel zien antwoorden.

Random wielerliefhebber. 30 mei 2019 om 20:26

Zo als Mollema zijn er niet veel

girardengo 30 mei 2019 om 20:41

Tactisch was dat rijden in de finale een blunder. Kan me voorstellen dat je daar niet goed van bent. Hij mag dus best zo reageren.

chasse patat 30 mei 2019 om 22:01

Snap niet waarom Demare niet in het wiel van Ackermann wordt gehouden. Dan kon hij altijd alsnog meesprinten voor het geval de vluchters nog bijgehaald zouden worden. Ackermann en Demare horen hier de eerste twee plekken in de pelotonsprint op te eisen. Dit was inderdaad tactisch geblunder van de hele ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair