Bahrain Victorious rekent in Parijs-Roubaix op debutant Sonny Colbrelli
foto: Cor Vos
donderdag 30 september 2021 om 19:27

Bahrain Victorious rekent in Parijs-Roubaix op debutant Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli mag zich opmaken voor zijn allereerste Parijs-Roubaix. De 31-jarige Italiaan maakt deel uit van de definitieve zevenkoppige selectie van Bahrain Victorious voor de Helleklassieker. Ook Matej Mohorič is komende zondag van de partij.

Voor Colbrelli is het dus de eerste kennismaking met de Noord-Franse keien en de vraag is of hij zondag een succesvolle vuurdoop zal beleven. Op basis van de voorbije weken zal de Italiaan met vertrouwen aan de start staan. Colbrelli werd namelijk Europees kampioen in eigen land, won de Memorial Marco Pantani, eindigde als tweede in de Coppa Sabatini en werd tiende op het voorbije WK wielrennen in Leuven.

Ook Mohoric is een renner om in de gaten te houden. De Sloveen is een hardrijder pur sang die al enkele maanden uitstekend op dreef is, al kwam het er op het WK niet helemaal uit. Colbrelli en Mohoric worden zondag vergezeld door de sterke Oostenrijker Marco Haller, de ervaren klassiekerspecialist Heinrich Haussler, de jonge Brit Fred Wright, de beloftevolle Italiaan Jonathan Milan en Marcel Sieberg.

De laatste van Sieberg 
Voor Sieberg zal het een bijzondere editie van Parijs-Roubaix worden, aangezien het zijn laatste is. De 39-jarige Duitser, vijf jaar geleden nog zevende in Roubaix, zet aan het einde van dit seizoen een punt achter een lange carrière.

Selectie Bahrain Victorious voor flag-fr Parijs-Roubaix (zondag 3 oktober) 
flag-it Sonny Colbrelli
flag-at Marco Haller
flag-au Heinrich Haussler
flag-it Jonathan Milan
flag-si Matej Mohorič
flag-de Marcel Sieberg
flag-gb Fred Wright

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
30 september 2021 20:54
Leuke selectie, paar mannen in vorm (Colbrelli, Mohoric en Wright) ondersteund door mannen met ervaring (Haussler, Haller, en Sieberg).
30 september 2021 21:02
Colbrelli in de conditie van z'n leven. Benieuwd hoe ver Mohoric raakt. Die lijkt itt Colbrelli niet meer de vorm te hebben van in de Benelux.
30 september 2021 21:08
Het grote outsidercollectief, geen bewezen pretendenten maar genoeg redenen om ze kansen toe te dichten.
30 september 2021 21:49
Stiekem zet ik mijn geld toch op Heinrich.

Gisteren toevallig nog een interview met hem gelezen over zijn ervaringen met het veldrijden en dat hij het zo jammer vind dat hij pas zo laat de keuze heeft gemaakt voor dit onderdeel.

Z'n beide zoontjes vinden het veldrijden ook prachtig en spelen thuis altijd Mathieu vs Wout, ze maken hun eigen commentaar erbij en zitten uiteraard van top tot teen onder de modder. :)

(Vindt zo'n kleine inkijk in het gezinsleven van de renners altijd wel mooi.)
  1 oktober 2021 06:53
  Prachtig idd. Maar omdat zijn zoons mvdp VS wout spelen denk jij dat Hausler wint. Aparte beredenering.
  1 oktober 2021 07:30
  Bij Haussler moet je gewoon een Haymann scenario in acht nemen. Het was wel destijds een van de aller-aller-allerbeste shitweercoureurs. Meezitten, slepen en kijken hoe ver je komen kan.

  Kunnen zijn zoons desnoods met Barbies spelen.
  1 oktober 2021 11:02
  @Chasse_patate ????

  Wow .... Ik weet niet wat jij leest, maar dat is toch zeer duidelijk niet wat er staat. De titel boven het bericht is : BAHRAIN VICTORIOUS REKENT IN PARIJS-ROUBAIX OP DEBUTANT SONNY COLBRELLI

  Waarop ik reageer met te zeggen dat als ik iemand van dit team kopman zou maken dat ik dan toch echt m'n geld op Heinrich zet. (Over winnen word al nergens gesproken. Hij mag blij zijn met een top tien notering.)

  En daarna geef ik een aanvulling over de mens Haussler, (Omdat ik het toch al over hem had.), en dat ik zo'n klein momentje achter de schermen wel mooi vind.

  Dus ik weet niet hoe je het elkaar krijgt om mensen hun woorden zo te verdraaien, maar wat jij nu benoemt staat er duidelijk niet.

  Nu ben ik van huis uit niet Nederlandstalig, maar dat m'n woorden zo moeilijk te begrijpen waren wist ik niet. ;)
1 oktober 2021 19:33
Haller gaat weer verrassen !!!

Reacties zijn gesloten.