Bahrain Victorious neemt Dylan Teuns mee naar Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
donderdag 14 april 2022 om 19:20

Bahrain Victorious neemt Dylan Teuns mee naar Parijs-Roubaix

Bahrain Victorious heeft zijn selectie voor Parijs-Roubaix bekendgemaakt. De formatie rekent in de helleklassieker op Matej Mohorič, winnaar van de voorbije Milaan-San Remo, Fred Wright en Dylan Teuns. Laatstgenoemde is toch wel de verrassende naam in de selectie.

Teuns was de voorbije klassiekers prima op dreef. In de Ronde van Vlaanderen kwam hij als zesde over de streep, in de Amstel Gold Race was hij tiende en afgelopen woensdag in de Brabantse Pijl moest hij na een leegloper genoegen nemen met een achtste stek. De vraag is alleen of Teuns in Parijs-Roubaix ook kan meedoen voor de prijzen. De 30-jarige renner is, gezien zijn lichaamsbouw en gewicht, toch meer een man voor de heuvelklassiekers.

Zijn ploeg Bahrain Victorious zal in de finale vooral ook rekenen op Matej Mohorič en Fred Wright. Mohorič was dit voorjaar al de beste in Milaan-Sam Remo en werd vierde in de E3 Saxo Bank Classic, negende in Gent-Wevelgem en dertiende in de Amstel Gold Race. Wright was met zijn zevende plaats een van de revelaties van de voorbije Ronde van Vlaanderen en kan wellicht ook verrassen in Parijs-Roubaix.

De ervaren Japanner Yukiya Arashiro, de uit Taiwan afkomstige Chun Kai Feng, de Deense tijdrijder Johan Price-Pejtersen en de Duitse hardrijder Jasha Sütterlin vervolledigen de selectie.

Selectie Bahrain Victorious voor flag-fr Parijs-Roubaix (17 april)
flag-jp Yukiya Arashiro
flag-tw Chun Kai Feng
flag-si Matej Mohorič
flag-dk Johan Price-Pejtersen
flag-de Jasha Sütterlin
flag-be Dylan Teuns
flag-gb Fred Wright

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 april 2022 20:30
Een verplicht nummertje dus voor Teuns. Die knijpt na de eerste stroken de remmen dicht. Feng Chun Kai nog vroeger. Die start maandag in de Ronde van de Alpen.
14 april 2022 21:18
Teuns vind ik altijd mooi ontwapenend als coureur en dan zowel op als naast de fiets. Dacht even als zeer jeugdig renner de beste wachtwachtpoeffer ter wereld te worden, viel hard van die wolk af en kwam beetje bij beetje terug als een dapper, compleet en bovenal gepassioneerd coureur. Niet het helderste licht maar wel fel, mooi vind ik dat.

Denk wel dat dit niks voor hem is, gaat boven zijn pet. Jammer genoeg heeft hij net zijn meest passende klassiekers moeten afhaken met net te laat reageren resp. Een lullige lekke band. In zijn doorbraak koers Waalse pijl en Luik zie ik hem ook niet bad winst gaan.
14 april 2022 22:22
Ik kijk al uit naar het post race interview, de beste man klinkt normaal al flink afgepeigerd.
    14 april 2022 23:15
    dat is vaak erg grappig!
15 april 2022 03:32
Hij wordt over de kling gejaagd, of over de klinkers als u wilt.

Reacties zijn gesloten.