Bahrain Victorious haalt Kamil Gradek terug naar de WorldTour

zondag 2 januari 2022 om 18:03
Bahrain Victorious haalt Kamil Gradek terug naar de WorldTour

Kamil Gradek in 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Bahrain Victorious heeft Kamil Gradek een contract aangeboden voor 2022. De 31-jarige Pool komt over van het gestopte ProTeam Vini Zabù en tekent een contract voor één seizoen bij het WorldTeam van onder meer Mikel Landa en Sonny Colbrelli.

Gradek is uiteraard blij met zijn transfer. “Ik weet dat ik in een goede omgeving beland, bij een van de beste ploegen ter wereld. Vorig jaar was een grote uitdaging voor mij, maar bij Bahrain Victorious heb ik alles wat ik nodig heb om te laten zien wat ik kan”, vertelt hij. “Ik kijk uit naar het seizoen en ben de ploeg dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ik wil dat graag terugbetalen met een goed seizoen.”

Pas zes jaar geleden maakte Gradek zijn profdebuut, bij het toenmalige VERVA ActiveJet op ProContinentaal niveau. Na een jaar bij het continentale ONE, maakte hij de in 2018 stap naar CCC Sprandi Polkowice. Voor die Poolse formatie koerste hij ook in 2019 en 2020 op WorldTour-niveau. Afgelopen jaar koerste Gradek voor het Italiaanse Vini Zabù, maar die ploeg is gestopt en dus zat de 31-jarige coureur zonder contract.

Op het palmares van Gradek staat onder meer de nationale tijdrittitel van 2020. Daarnaast won hij een rit en het eindklassement in de Tour of China I (in 2014) en het eindklassement van de Ronde van Midden Nederland (in 2017).
Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 2 januari 2022 om 18:28

edit wf: dergelijke insinuaties mag je achterwege laten

0
Jens Voigt 2 januari 2022 om 18:32

Erg jammer dat de uiterst sympathieke Henok Mulubrhan nog steeds geen ploeg heeft en bijvoorbeeld een middelmatige renner als Gradek wel. Welke ploeg gaat Henok nu eens oppikken? Duurt veel te lang.

0
Maillot à Pois 2 januari 2022 om 20:44

Ik vrees dat die volgend jaar gewoon bij het uitgebreide Qhubeka Conti team blijft rijden. Gelukkig is ie nog jong en heeft ie ook volgend jaar nog de kans naar de WT te gaan

0
Cochise 2 januari 2022 om 18:35

Bij dit soort transfers vraag ik me altijd af waarom die 20 andere contractloze renners die – naar mijn bescheiden mening – meer kwaliteit hebben niet gekozen worden en deze wel. Is dat dan:
1. Die anderen willen niet voor het minimumloon koersen
2. Die anderen willen een degelijk programma dat aansluit bij hun sportieve ambities en koersen anders liever niet
3. Deze moet, behalve z’n minimumcontract, na elke rit ook nog even bijspringen bij de mecaniciens en voor elke rit mee helpen drinkbussen vullen
4. De macht van de makelaars in het wielrennen is al groter dan ik denk/hoop?

0
Vinyakke 2 januari 2022 om 18:39

5. Betere renners zijn niet persé betere helpers?

0
Murcia 2 januari 2022 om 19:15

@Cochise
Jouw punt 4 zou ik helaas als een voorname oorzaak zien al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet weet wie de zaakjes van de beste Kamil regelt. Maar bij steeds meer ploegen zie je de Raiola methode, ik lever je een ster maar met bijvangst in de vorm van andere wat mindere producten uit mijn winkel. Hoeft niet slecht uit te pakken maar is wel de manier om als agent je tentakels overal uit te steken.

0
Romerike 2 januari 2022 om 19:27

Kan entourage zijn. Rijd er een vriend van Gradek bij Bahrain die hem er bij wil hebben? Zou best kunnen. Meer waarschijnlijker is dat Gradek gewoon een koopje is en allesbehalve vies is om knecht te spelen. De onbezongen helden zijn de knechten voor het vlakke terrein, en dan niet voor een sprinter. Die zie je nooit.

0
Verweggistan 2 januari 2022 om 19:48

Ik denk dat het met verschillende dingen te maken heeft: het type renner dat een ploeg nodig denkt te hebben, de beschikbare renners en het beschikbare budget (want dat budget lijkt, ook bij Bahrain, niet oneindig). Ze zochten blijkbaar een ervaren knecht voor op t vlakke, een tijdrijderstype (gradek reed al eens top10 in een girotijdrit volgens mij en werd door Mareczko meegevraagd naar Vini Zabu). Ze zochten blijkbaar iemand tegen minimumloon die geen eisen zou stellen mbt programma; dus vooral ingezet zal worden als vervanger. Het lijkt mij dat hij Valls vervangt, dus het lijkt ook meteen een bezuiniging/geld kunnen besteden aan andere zaken.
Dan vallen renners als Janse van Rensburg, Barbero, Henao, Pozzovivo enz af. Die zijn duurder en zullen sportieve eisen hebben. Zowel qua rol als programma. En ik las dat Michael Golas ploegleider is, een landgenoot en zelfde type renner geweest.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone