Bagioli boekt solozege in Italiaanse beloftenkoers

zondag 21 april 2019 om 20:37
Bagioli boekt solozege in Italiaanse beloftenkoers

foto: Cor Vos (archief)

Andrea Bagioli heeft op een indrukwekkende wijze de winst gepakt in de Trofeo Città di San Vendemiano, een vooraanstaande beloftenkoers in Italië. De 20-jarige coureur van Colpack kwam met bijna twee minuten voorsprong over de finish na 175 heuvelachtige kilometers.

De koers in het noordoosten van Italië, even ten noorden van Venetië, werd gekleurd door Bagioli. De oud-stagiair van UAE Emirates viel al ruim voor de finish aan op een oplopend deel van het parcours. Hij reed in totaal bijna een uur alleen voorop. Nummer twee Martin Marcellusi (Velo Racing Palazzago) won op 1.45 minuut de sprint van een vijftal. Marco Murgano (Casillo Maserati) mocht ook nog het podium op.

De vijf Nederlandse renners aan de start van WPGA haalden de finish niet. Er waren geen Belgische U23-renners aan de start.

Vorig jaar ging de winst in de Trofeo Città di San Vendemiano naar Alberto Dainese, de jonge Italiaan die dit seizoen voor SEG Racing Academy koerst. Eerder wonnen Nicola Conci, Simone Consonni, Gianni Moscon, Sacha Modolo, Simon Clarke en Ivan Basso deze koers.

Bekijk hieronder livebeelden van de koers, vanaf de aanval van Bagioli

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair