Baansprinter Büchli kampt met spierscheur in knie

dinsdag 5 april 2016 om 09:42
Baansprinter Büchli kampt met spierscheur in knie

Foto: Marcel Koch

Matthijs Büchli heeft in zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een tegenslag te verwerken gekregen. Bij de Nederlandse baansprinter werd gisteren bij onderzoek een scheurtje vastgesteld in de vastus medialis, een spier aan de binnenkant van zijn knie. De blessure is waarschijnlijk begin vorige maand ontstaan bij een van zijn twee valpartijen op de keirin bij het WK.

Büchli kreeg last tijdens zijn eerste training na het WK en die pijn werd op het trainingskamp met de nationale selectie in het Spaanse Calpe niet minder. “Ik heb het een paar dagen aangekeken, maar besloot terug te vliegen om bij de fysiotherapeut langs te gaan”, vertelt hij op Ride4Rio, het olympische platform van de KNWU. In het AMC kwam vervolgens de ernst van de blessure aan het licht.

Hoewel hij nu het trainingskamp in Calpe mist, denkt Büchli dat de schade al met al nog meevalt. “Bij dit soort kwetsuren mag je je been namelijk vol belasten, bijvoorbeeld door krachttrainingen. Door de blessure is de linkerkant van dat been eigenlijk te sterk geworden. Daardoor trap ik scheef en voel ik pijn in mijn knie. Ik moet de linkerkant van dat been dus ontspannen houden en de rechterkant meer trainen.” Hij verwacht dat de blessure na drie weken verholpen moet zijn.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone