Baancarrière Keisse mogelijk in gevaar door verkeersincident

donderdag 25 juni 2015 om 15:55
Baancarrière Keisse mogelijk in gevaar door verkeersincident

Foto: Sirotti

Een schouderblessure die Iljo Keisse opliep bij een verkeersincident kan vervelende gevolgen hebben. De kans bestaat dat hij nooit meer aan baanwielrennen kan doen.

Het incident dateert van 10 juni. Keisse kreeg het aan de stok met een automobilist die een bocht te kort had genomen. “Ik moest op het voetpad springen en ben achter hem aan gegaan”, zegt hij tegenover het AD. “Niet om te vechten, maar om te zeggen dat zoiets niet kan. Iemand anders was misschien onder die auto beland. Toen die man uitstapte, zag ik al dat het niet goed zou komen. Het schuim stond op zijn lippen, het was echt maf. Het was een beer van een kerel. Hij probeerde me te slaan, maar ik weerde af met mijn fiets.”

Keisse raakte daarbij geblesseerd aan zijn schouder. “Meteen na het incident had Iljo relatief weinig last, maar een paar uur later kreeg hij pijn aan zijn schouder”, aldus dokter Van Mol aan Sporza. “We hebben daarom bijkomende onderzoeken laten doen. Daaruit bleek een ontwrichte schouder en een deuk ter hoogte van zijn bovenarm. Iljo heeft een kleine week niet kunnen fietsen. De eerste trainingen op de weg gingen goed. Maar in het pistewerk, en dan vooral in de ploegkoers waar elke ronde wordt afgelost, kan zijn blessure problemen geven. Voorlopig is het te vroeg om een oordeel te vellen.”

Vandaag had de zaak in de rechtszaal behandeld moeten worden, maar Keisses advocaat wil een opwaardering van gewone arbeidsongeschiktheid, naar een blijvende arbeidsongeschiktheid. De dader riskeert een celstraf van twee jaar.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Netraam 25 juni 2015 om 15:57

Zonde, want op de weg is Keisse niet zo’n topper als hij op de baan wel is.

Sephiroth 25 juni 2015 om 15:59

Vervelend, en jammer dat zoiets moest gebeuren. Stom genoeg zijn er zat aso wielrenners en aggresieve automobilisten op deze wereld. Beide groepen zouden wat beschaafder mogen handelen. In dit geval dus zowiezo de automobilist. Ik heb geen idee hoe en wat precies in het geval van Keisse, maar het is zund dat zn baancarriere er mogelijk door stopt.

Kan iemand mij daarnaast uitleggen wat die doc bedoelt met een deuk in zn arm?

NumberSeventeen 25 juni 2015 om 16:01

Mensen zouden ook een persoonlijkheidstest moeten maken bij het aanvragen van een rijbewijs.

Bettinwel 25 juni 2015 om 16:07

“Toen die man uitstapte, zag ik al dat het niet goed zou komen.”

Op zo’n moment kun je beter hard weg fietsen en de politie bellen.

klootje kriekeljon 25 juni 2015 om 16:16

Ik weet niet wat er gebeurd is. Maar eigenlijk passen wielrenners heel lastig in het verkeer. Ze zijn een gevaar op de rijbaan maar ook op het fietspad. En de snelheden die ze halen, daar is de rest van het verkeer heel vaak niet op ingesteld. Vaak hebben wielrenners ook nog een houding die vergelijkbaar is met motorrijders, alsof ze boven de verkeersregels verheven zijn.

Ik fiets zelf ook, haal lang niet de snelheden van goede amateurs of zelfs profs. En heb al met regelmaat iemand een hartverzakking laten krijgen op de fiets als ik passeerde. Of een boze blik of vloek als ik sneller dan de automobilist verwachtte bij de rotonde aankwam. Je bent op de fiets toch geneigd door te willen, even van het fietspad af te gaan voor comfort of door rood te rijden als er niets aan komt. Eerlijk is eerlijk, wielrenners zijn heel vaak vrij irritant in het verkeer. Om over automobilisten nog maar te zwijgen.

Bazzz 25 juni 2015 om 16:24

Tegenwoordig veel te gevaarlijk om verhaal te gaan halen

Chaba 25 juni 2015 om 17:30

Dat zou echt heel verschrikkelijk voor hem zijn maar achter hem aangaan om te zeggen dat zoiets echt niet kan en als hij uitstapt niet meteen weg te rijden terwijl hij ziet dat de ‘schuimbekkende’ automobilist iets anders van plan is geeft mij aan dat de intentie misschien toch iets anders is dan wat Iljo ons wil laten geloven.

@kk je hebt helemaal gelijk. Het is erg moeilijk voor wielrenners. Zowel de weg als het fietspad levert soms problemen op. Iets meer begrip voor elkaar kan echter in vele situaties wel helpen.

IljoKeisseFan 25 juni 2015 om 17:34

Idioot die vent. Hopelijk krijgt hij die celstraf van 2 jaar ook! Al is het niet al te slim om verhaal te gaan halen..

Microotje 25 juni 2015 om 18:14

Als je geen verhaal haalt, zullen ze het nooit leren de automobilisten die naar nergens kijken.
Ik hoop ook dat de vent 2 jaar krijgt.

salvasl 25 juni 2015 om 18:29

Die man zou een recidivist zijn! Wordt dringend tijd voor 2 jaar cel!

nickdt 25 juni 2015 om 18:33

Twee kanten fout. Keisse had er niet achteraan moeten gaan, maar kenteken moeten noteren. En die vent had niet zo moeten reageren.

nero 25 juni 2015 om 19:08

Agressief reageren is altijd fout. Wielrenners hebben nu eenmaal een hogere snelheid dan normale fietsers. Maar nog altijd langzamer dan automobilisten. Niets om boos om te worden dus.

Romāns Vainšteins 25 juni 2015 om 19:34

@KK

Klopt natuurlijk. Ik los het op door niet voluit te gaan in gebieden waar veel verkeer is, ook niet om mooi stoer te doen. Alleen al voor je eigen veiligheid een absolute pre. Het voordeel is wel dat ik in een stad woon waar je met pakweg 15-20 min in de rust zit. Kan me zo voorstellen dat je daar in de randstad het dubbele voor nodig hebt waar je met een 'uurtje' het merendeel 'tussen de mensen' zit.

achtpuntzes 25 juni 2015 om 19:45

@ Nickdt:
jij gaat na een trainingsritje altijd standaard naar de politie met een lijst van kentekens van automobilisten die niet zo lief tegen je zijn geweest in het verkeer?
ik doe geen van beiden. geen verhaal halen, geen kentekens noteren. ik denk: wat een lul, of wat een gans dat die mij niet heeft gezien, zucht een keer diep, en ga gewoon verder.

Romāns Vainšteins 25 juni 2015 om 20:06

@8.6, de enige methode. Een goede: ‘mongool!’ of ‘de T3ring…’ wil me nog wel eens ontglippen though.

AOVV 25 juni 2015 om 21:31

@8.6

Die reactie heb ik doorgaans ook. Ik vind het alleen erg jammer dat dat zuchten geregeld voorkomt..

KnightBiker 25 juni 2015 om 22:18

Ik denk dat het niet zo`n vaart zal lopen met die blessure, maar wordt nu voor de aanklacht dik aangezet.

desondanks inderdaad altijd uitkijken met verhaal halen, maar in de heat of the moment wil ik nog wel eens vervelend reageren daar heb ik altijd spijt van achteraf, hoe zeer het gelijk meestal aan mijn kant staat, agressie is nooit de oplossing.

sooike 26 juni 2015 om 01:12

edit redactie: gedraag je

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair