Axel Laurance klopt Jonathan Milan na chaotische finale in CRO Race

vrijdag 30 september 2022 om 16:51
Axel Laurance klopt Jonathan Milan na chaotische finale in CRO Race

foto: Cor Vos

Axel Laurance heeft de vierde etappe van de CRO Race gewonnen. De lange en heuvelachtige rit eindigde in een sprint. De slotkilometers kende veel bochten, die door de regen best gevaarlijk waren. Jonathan Milan eindigde als tweede in de chaotische sprint en blijft leider in het algemeen klassement.

Met 219 kilometer was de vierde etappe van de CRO Race bijzonder lang. Er stonden heel wat hoogtemeters op het programma, maar echte lange beklimmingen waren niet toegevoegd aan de route. Al snel na het startsein in Biograd na Moru, een klein stadje aan de Adriatische kust, reden er zes renners weg uit het peloton.

Kristjan Hocevar (Adria Mobil), Rainer Kepplinger (Hrinkow Advarics Cycleang), Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski), Eugenio Sánchez (Equipo Kern Pharma), Linus Stari (Team Vorarlberg) en Anze Skok (Ljubljana Gusto Santic) waren de aanvallers in kwestie. De voorsprong van de zeskoppige vlucht van de dag bedroeg nooit meer dan vier minuten. 

De aanvallers in beeld – foto: Cor Vos

Nerveuze finale 
In de gietende regen sloop het peloton steeds dichter en dichter bij de koplopers. Onder leiding van de mannen van INEOS Grenadiers werd het laatste gat op veertien kilometer van de streep dichtgereden. Vervolgens was het volle gas richting een beklimming van derde categorie, de Dramalj. Met 1000 meter was de heuvel niet lang, maar het gemiddelde stijgingspercentage bedroeg wel 8%.

Max Poole was de renner die het tempo verzorgde op de Dramalj. Dat was echter niet genoeg om snelle mannen als Jonathan Milan en Sacha Modolo te lossen. Net voor de top werd er nog aangevallen door Alexis Guérin en Chris Hamilton, maar het peloton brak niet in stukken. De renners van Bahrain Victorious schakelden dan ook meteen na de Dramalj en zorgden voor een knappe sprinttrein.

Het peloton – foto: Cor Vos

Regen zorgt voor vreemde sprint
Er werd zeer behoedzaam door de bochten gereden in de laatste kilometer, de wegen waren zeer glad door de regen, waardoor we een aparte sprint kregen. Milan verloor en aantal posities en werd in de laatste honderd meter zelfs gehinderd door ploegmaat Matej Mohoric, die derde werd. Het was Axel Laurance die zijn sprint perfect kon timen en naar zijn eerste profzege sprintte. Milan deed nog een ultieme jump, maar moest vrede nemen met plaatst twee.

Door zijn tweede plaats breidt Milan zijn voorsprong in het algemeen klassement weer een beetje uit. Jonas Vingegaard volgt nu op tien seconden.

Dit artikel delen:

14 Reacties

YogiBear 30 september 2022 om 17:12

Als deze aankomst wordt goedgekeurd, wat moet er dan gebeuren voordat een aankomst überhaupt wordt afgekeurd?

3
Polleke 30 september 2022 om 17:39

Zo’n parcours wordt niet eens bekeken, wie zou dat moeten doen ? De UCI heeft juryleden ter plekke maar die zien het ook maar als ze er langs komen… dat geblaat over veiligheid is, wel ja… geblaat…

0
madeinstars 30 september 2022 om 16:55

Al een aantal jaar op rij de debielste finish van het jaar.

2
De Onechte gaviaal uit Ochten 30 september 2022 om 16:53

Wat een bizar parcours daar in de finale. Netjes door heen gereden door het peloton.

1
Landeirovic 30 september 2022 om 16:57

Een overwinning die er zat aan t komen. Rijdt hele goede uitslagen

1
Lalsacien 30 september 2022 om 17:29

Zat er inderdaad de laatste twee maanden dichtbij! Altijd mooi om een renner zijn eerste professionele overwinning te zien pakken.

-1
Timothy12 30 september 2022 om 16:59

Ontzettend knap dat Vader er op dat klimmetje zo goed bij zat, die heeft niet veel tijd nodig gehad om weer op koersniveau te komen. Chapeau

0
Murcia 30 september 2022 om 17:14

Gevaarlijk door de regen deze aankomst maar dit peloton reed een stuk verstandiger dan in de World Tour. Milan ondanks Mohoric en zijn eigen acties (schoot uit pedaal) nog knap tweede maar Laurance bevestigd zijn groei. Vingegaard geen risico’s genomen en die moet morgen maar proberen om de eerste plek AK te bemachtigen.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 30 september 2022 om 17:40

Mohoric meende weer een Bahrein-elleboogje in te zetten in een flauwe bocht, goed dat het niet beloond werd.

1
Panamaman29 30 september 2022 om 18:00

Denk dat dit eigenlijk juist goed ging door de regen. Als het droog was zou die snelheid veel hoger hebben gelegen en zou iedereen ook niet zo verkrampt rijden.

0
Anton van Valouwe 30 september 2022 om 18:24

Altijd weer een opluchting wanneer iedereen er min of meer ongeschonden uit is gekomen..!

0
Cochise 30 september 2022 om 18:31

Ik vond Mohoric er toch alles aan doen om Milan aan de winst te helpen, bleef ook omkijken waar hij bleef maar op 100m van de meet moet je natuurlijk wel zelf aangaan… Dat hij bij het proberen opvangen van Laurance ook onrechtstreeks Milan ophoudt is toch eerder onvermijdelijk.

0
Alfred Issendorf 30 september 2022 om 19:05

Een nieuw (en welkom!) fenomeen, die Milan. Ben ik de enige die als ik hem zijn ultieme inspanningen zie doen aan Superman moet denken? Bovenlip ver omhoog, mondhoeken strak omlaag, vastberaden blik.

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 1 oktober 2022 om 03:54

Wat een baas is die Jonathan Milan weer vandaag. Laatste kilometer bijna onderuit omdat de man voor hem valt, uit de pedalen, dan ketting eraf, vol aanzetten om toch nog in een fatsoenlijk wiel te komen om dan net tekort te komen. Was het een rechts aankomst dan had ie gewoon weer gewonnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone