Australisch toptalent Lucas Hamilton maakt promotie naar Orica-Scott

Australisch toptalent Lucas Hamilton maakt promotie naar Orica-Scott

Foto: Sirotti

vrijdag 15 september 2017 om 14:10

Lucas Hamilton zal volgend jaar zijn debuut in de WorldTour maken. De 21-jarige Australiër maakt de stap van opleidingsploeg Mitchelton Scott naar Orica-Scott. Hij tekent een contract tot en met 2020. Dit staat lezen op de website van de Australische formatie.

De 21-jarige Hamilton stapt over met flink wat adelbrieven. Zo won hij dit jaar de eindstand in de Tour Alsace en werd hij tweede in de Giro Ciclisto d’Italia, de Ronde van Italië voor beloften. In de afgelopen Tour de l’Avenir eindigde hij op een vierde plaats. Hij reed in het voorjaar ook al zeer verdienstelijk tussen de profs, getuige zijn zevende plaats in de Herald Sun Tour.

Ploegleider Matt White is bijgevolg in zijn nopjes met de gloednieuwe aanwinst. “Lucas behoort tot de crème de la crème van het beloftenwielrennen. We kijken er naar uit om hem volgend jaar aan boord te hebben.” Hamilton zelf is ook blij met zijn transfer. “Het was altijd mijn droom om de stap te maken naar de WorldTour. Om die nu te maken bij Orica-Scott, een Australisch team, maakt me helemaal gelukkig.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

tylerhamilton 15 september 2017 om 19:09

Crème de la crème, dacht dat die allemaal al bij Sky getekend hadden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone