Attila Valter verovert witte trui in Giro d’Italia: “Ik heb enorm afgezien”

woensdag 12 mei 2021 om 13:19
Attila Valter verovert witte trui in Giro d’Italia: “Ik heb enorm afgezien”

Attila Valter - foto: Cor Vos

Hoewel hij in de vierde etappe van de Giro d’Italia tekort kwam voor de dagzege, was het toch een bijzondere dag voor Attila Valter. De jonge Hongaar mocht namelijk de witte trui aantrekken als leider van het jongerenklassement. “Dit is mijn grootste prestatie tot nog toe in mijn carrière.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 22-jarige Valter ging mee in de ontsnapping en kwam na een slijtageslag uiteindelijk als zesde over de meet in Sestola. “Het was zo’n zware dag dat ik een paar minuten nodig heb om te realiseren wat er is gebeurd”, zegt Valter in een reactie op de site van zijn werkgever, kort na de finish. “Ik heb enorm afgezien, maar op de laatste klim worden mijn benen altijd beter.”

“Ik voel dat ik nog niet in topvorm ben, dus ik ben heel blij om na vier ritten in deze positie te staan”, vervolgt Valter. ” Ik weet niet wat de toekomst voor mij in petto heeft, maar dit is mijn grootste prestatie tot nog toe in mijn carrière.”

Valter begint aan de vlakke vijfde etappe richting Cattolica als de nummer zes in het algemeen klassement, op één minuut van rozetruidrager Alessandro De Marchi. Zelf mag hij de etappe afwerken in de Maglia Bianca. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben er ontzettend blij mee. We zullen zien hoe lang ik deze trui kan verdedigen, maar ik ga gewoon mijn best doen. Ik ga het sowieso blijven proberen om mee te zitten in de juiste ontsnapping.”

In de strijd om de witte trui heeft Valter 24 seconden voorsprong op Aleksandr Vlasov. Remco Evenepoel volgt als nummer drie in dit klassement op 28 tellen van de Hongaar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

pirazzi 12 mei 2021 om 14:30

Aan het einde van de Giro nog in de top 10 van dat klassement zou goed zijn.

0
lo squalo dello Stretto 12 mei 2021 om 15:13

Top-10 is toch niet realistisch? Misschien wel nog wat in de ontsnappingen zitten en gaan voor een rit of bergtrui. Sowieso wel mooie renner; benieuwd hoe zijn carrière er verder nog uit zal zien

0
FritsvanHoefelen 12 mei 2021 om 15:37

Dat Valter nog veel te winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone