Astana Qazaqstan met afscheidnemende Nibali in Ronde van Lombardije

vrijdag 7 oktober 2022 om 09:49
Astana Qazaqstan met afscheidnemende Nibali in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Astana Qazaqstan zal met Vincenzo Nibali aan de start van de Ronde van Lombardije verschijnen. De najaarsklassieker zal voor Vincenzo Nibali zijn laatste koers zijn als prof. De tweevoudig winnaar zal dus gebrand zijn op een goed resultaat om zijn carrière mee af te sluiten. Een andere blikvanger in de selectie is de Colombiaan Miguel Ángel López.

Nibali wist de koers in 2015 en 2017 al een keer te winnen. Die eerste keer deed hij dat ook al in dienst van de Kazachse formatie, nadat hij de concurrentie gelost had door een bliksemafdaling van de Civiglio. De tweede keer won hij in de kleuren van Bahrain-Merida. In 2018 werd hij ook nog tweede achter de Fransman Thibaut Pinot. Vorige week werd de Siciliaan nog vierde in de Coppa Agostini en deze week kwam hij als dertiende over de streep in Tre Valli Varesine. Met zijn vorm lijkt het dus wel goed te zitten.

Mocht Nibali toch niet de benen hebben kan de ploeg eventueel ook nog rekenen op López. Op papier zou de Colombiaan het lastige parcours goed aan moeten kunnen. Over zijn vorm zijn echter vraagtekens. Weliswaar eindigde hij in de Vuelta a España als vierde, maar in de Giro dell’Emilia werd hij vorige week teleurstellend 52e terwijl hij Tre Valli Varesine niet wist uit te rijden.

Naast de twee blikvangers zullen Christian Scaroni, Javier Romo, David de la Cruz, Samuele Batistella en Simone Velasco aan de start verschijnen namens de ploeg van Aleksandr Vinokourov.

Selectie Astana Qazaqstan voor flag-it Ronde van Lombardije (8 oktober)
flag-it Christian Scaroni
flag-es Javier Romo
flag-es David de la Cruz
flag-it Vincenzo Nibali
flag-co Miguel Ángel López
flag-it Samuele Battistella
flag-it Simone Velasco

Dit artikel delen:

4 Reacties

Pauls30303 7 oktober 2022 om 10:48

Voor de laatste keer rolling pedals for the gold medals.

Astana is my team

https://youtu.be/ADkkrFPvXvQ

1
Romāns Vainšteins 7 oktober 2022 om 10:33

Juist gepland afscheid in de juiste koers. Valverde had dat ook wat beter moeten plannen en na Pijl/Luik aankomend jaar afzwaaien.

0
Wheely 7 oktober 2022 om 11:05

Ja maar amper halverwege afstappen in het seizoen is toch een beetje vaag, wie weet overwoog hij dat dit jaar maar is hij gebleven wegens de puntenjacht.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2022 om 12:13

Hij is nu nog op topniveau. Volgend jaar Pijl/Luik zou hij als wegkapitein kunnen hebben rijden of misschien à la Gilbert in de aanval.

Meer dan al het andere dat de beste man gewonnen heeft is het toch deze aprilperiode die zijn grootsheid tekent.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone