Astana-ploegbaas Vinokourov ontkent interesse in Nairo Quintana

donderdag 6 oktober 2022 om 13:19
Astana-ploegbaas Vinokourov ontkent interesse in Nairo Quintana

foto: Cor Vos

Nairo Quintana werd eerder deze week nog gelinkt aan Astana Qazaqstan, maar ploegbaas Alexander Vinokourov heeft aan Cyclingnews laten weten dat hij geen interesse heeft in de diensten van de 32-jarige Colombiaanse klimmer.

Vorige week maakte Quintana duidelijk zijn huidige ploeg Arkéa-Samsic te verlaten. Vlak voor zijn positieve test op tramadol werd nog bekend dat de Colombiaan een akkoord had bereikt met zijn Franse werkgever voor een contractverlenging van drie jaar. Deze overeenkomst was blijkbaar niet op papier gezet, waardoor de twee in overeenkomst uit elkaar gingen.

Eerder ging het gerucht dat de Colombiaan naar AG2R Citroën zou gaan, maar dat werd eerder deze week ontkracht door de ploeg zelf. Vervolgens werd Quintana in verband gebracht met Astana Qazaqstan, maar Vinokorouv verwijst dit naar het rijk der fabelen. “Op dit moment is de ploeg zijn transfercampagne aan het voltooien. We hebben in principe alle posities binnen het team voor volgend jaar al besproken en ingevuld. Ik heb de informatie dat er interesse zou zijn in Quintana ook gelezen, maar dat is niet waar.”

Hoger beroep
Quintana werd in juli zesde in de Tour de France, maar moest die plek in augustus afstaan na diskwalificatie door een positieve test op tramadol. Dit middel staat niet op de lijst van prestatiebevorderende middelen, maar is wel verboden door de UCI. Vanaf 2024 staat de pijnstiller ook op de dopinglijst van het WADA. In september werd bekend dat Quintana in hoger beroep gaat. Die zaak zal op 12 oktober worden behandeld door het CAS.

De 32-jarige renner kwam sinds de bekendmaking van zijn schorsing niet meer in actie namens Arkéa-Samsic. Naar eigen zeggen vanwege gezondheidsproblemen. Wel reed hij vorige maand het WK in Wollongong voor de Colombiaanse selectie.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 6 oktober 2022 om 13:27

Kom op Vino, kom uit die kast!

0
Kerstie 6 oktober 2022 om 14:10

Stel hij spreekt de waarheid, waar gaat Quintana dan heen? Quintana heeft zelf aangegeven iets te hebben toch?

0
Cochise 6 oktober 2022 om 14:55

Als zelfs Vino er zich niet aan wil verbranden lijkt mijn eerdere idee van een fin-de-carriere in het Colombiaanse circuit plausibel te worden.

0
Bielefeld 6 oktober 2022 om 15:39

Misschien dat een UAE ofzo nog wel interesse heeft. Daar was in het verleden ook wel sprake van.

0
Panamaman29 6 oktober 2022 om 15:27

Overigins kom Vino volgens het AD in actie op de amateurrace van het WK gravel. Die zal dan denk ik nog wel en cheque in zijn achterzakje mee nemen, of wellicht een contractje voor Astana voor volgend jaar.

0
Grote Plateau 6 oktober 2022 om 15:41

Het zou nochtans een hele mooie match zijn
Quintana ook zo een beetje een stille mysterieuze en ook één die op precies het juiste moment weet te vertrekken. Één die zich niet schaamt om te linkeballen.
En dat lichtblauw zou de Indiaan ook hartstikke goed af gaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone