Astana sterkste ploeg tijdens openingsdag Virtuele Giro

zondag 19 april 2020 om 09:09
Astana sterkste ploeg tijdens openingsdag Virtuele Giro

Alexey Lutsenko - foto: Cor Vos

Astana heeft na de eerste dag van de Virtuele Giro d’Italia de leiding veroverd. De renners van de Kazachstaanse WorldTour-formatie hebben tijdens de eerste etappe de snelste tijd neergezet. Bij de vrouwen staat Trek-Segefredo aan de leiding.

In deze virtuele Giro wordt gewerkt met een ploegenklassement in plaats van een individueel klassement. De deelnemers kregen op de eerste dag een 32 kilometer lang traject voorgeschoteld, een weergave van de route van de Girorit tussen San Salvo en Tortoreto. Onderweg lagen twee beklimmingen van 2,5 km en 1,7 kilometer.

Van de tijden van Alexey Lutsenko (die met 44:51 de snelste individuele tijd neerzette) en zijn ploeggenoot Davide Martinelli (50:23) werden bij elkaar opgeteld. Zij staan aan kop met een tijd van 1u35m04s. De voorsprong op de Italiaanse nationale ploeg (Elia Viviani en Samuele Zoccarato) bedraagt 6 minuten en 46 seconden. Bahrain-McLaren (Fred Wright en Grega Bole) volgen op negen minuten en veertig seconden.

Woensdag staat de volgende rit op het programma, een 32,7 kilometer lange etappe over een heuvelachtig parcours. De Virtuele Giro d’Italia duurt nog tot zaterdag 9 mei.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll