Asgreen: “Mooi om na een break zo weer te beginnen”

zaterdag 8 mei 2021 om 21:40
Asgreen: “Mooi om na een break zo weer te beginnen”

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen pakte in de Volta ao Algarve alweer zijn derde overwinning van het seizoen. Na successen in de E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen klokte de Deen de snelste tijd in de individuele tijdrit van de Portugese ronde.

Voor Asgreen is de Volta ao Algarve zijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Vlaanderen, waar hij Mathieu van der Poel in een sprint versloeg. “Ik ben blij dat ik de winst heb gepakt. Het is een mooie manier om de draad weer op te pakken na een korte break. Ik wist niet precies hoe het zou gaan vandaag. De afgelopen paar dagen voelde ik me goed, maar ik wist dat mijn conditie niet top was.”

Voor de Deen, die al wel twee keer nationaal kampioen tijdrijden van zijn land werd, was het zijn eerste succes tegen de klok buiten zijn vaderland. “Ik hou van tijdrijden. Om mijn eerste tijdritzege buiten Denemarken te boeken, is een mooi uitgangspunt voor het tweede deel van het seizoen. Daar hoop ik de ploeg aan nog meer mooie uitslagen te helpen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Puncheur du Framboise 9 mei 2021 om 02:03

Toekomstige grote ronde winnaar? Zeg het maar heren!

lander luypaert 9 mei 2021 om 03:56

Nee lol xd

Brecht 9 mei 2021 om 08:39

jammer van de 39 seconden die hij verloor in rit 1, werd na zijn werk in de sprintvoorbereiding opgehouden door die val waar ook Jakobsen en nog een andere ploeggenoot te voet stond

Medicijnman 9 mei 2021 om 09:26

Toch wel een klasbak, die meer kan dan alleen een Vlaams koersje winnen

Nillus 10 mei 2021 om 12:51

Goed gezegd een klas bak !

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair