Démare sprint sneller dan Dupont en Ewan in Ronde van Valencia

donderdag 15 april 2021 om 15:21
Démare sprint sneller dan Dupont en Ewan in Ronde van Valencia

foto: Cor Vos

Arnaud Démare heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De Franse kampioen kon in de laatste kilometers rekenen op een indrukwekkende lead-out en wist in een regenachtig Alicante Timothy Dupont en Caleb Ewan van zich af te houden.

Na de ritoverwinning van Miles Scotson in de openingsetappe ging de Ronde van Valencia verder met een etappe van en naar Alicante. Onderweg lagen de nodige hoogtemeters, maar toch leken de sprinters zich op te mogen maken voor een eerste massaspurt. De finale verliep in licht dalende lijn en dus stond een sprint tussen de twee snelste renners in dit peloton, Caleb Ewan en Arnaud Démare, in de sterren geschreven.

Vijf vluchters krijgen de ruimte 
Met Robin Carpenter (Rally Cycling), Ángel Madrazo (Burgos-BH), bergkoning Ibon Ruiz (Equipo Kern Pharma), Xabier Mikel Azparren (Euskatel-Euskadi) en Brent Van De Kerkhove (Tarteletto-Isorex) reden lang vijf vluchters voor het peloton uit. De maximale voorsprong bedroeg op een gegeven moment ruim vier minuten, maar in het peloton leken de sprintersteams zich geen zorgen te maken.

foto: Cor Vos

In Alicante en omstreken is het normaal prettig toeven voor wielrenners, maar ook vandaag moesten de coureurs hun kilometers afwerken in miezerige omstandigheden. De vier koplopers (Van De Kerkhove was inmiddels gelost) reden echter stevig door en dus moest het peloton een tandje bijschakelen in de achtervolging. Met nog vijftien kilometer te gaan was het verschil nog altijd een minuut. Was er een stunt in de maak?

Twee op twee voor Groupama-FDJ
De voorsprong bleek echter niet toereikend in de laatste kilometers richting Alicante, want op goed drie kilometer van de streep werden de laatste overblijvers van de vroege vlucht ingerekend en dus konden we ons gaan opmaken voor een sprint. De Zwitserse hardrijder Stefan Küng wist het peloton op een lint te trekken en vervolgens was het aan zijn ploeggenoten om Arnaud Démare zo goed mogelijk te piloteren naar de laatste rechte lijn.

Démare werd in een zetel naar de eindsprint gebracht en wist vervolgens het werk van zijn ploeggenoten vakkundig af te ronden. Dupont moest genoegen nemen met een tweede plaats, Ewan kwam niet verder dan een derde plek. Het is voor Démare zijn tweede zege van het seizoen. Eerder deze maand was hij de snelste in La Roue Tourangelle. Miles Scotson, ploeggenoot van ritwinnaar Démare, blijft in het bezit van de leiderstrui.

foto: Cor Vos

De vraag is of Scotson na de etappe van vrijdag nog in aanmerking komt voor de eindzege. Morgen trekken de renners van Torrent naar de Alto de la Reina. Het venijn zit hem zeker in de staart, met de zeven kilometer lange slotklim van de Alto de la Reina. Maar ook onderweg is het klimmen geblazen. De echte cols worden dan wel gemeden, het is alsnog een etappe met 4.000 hoogtemeters.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Sven.99 15 april 2021 om 15:22

Hele sterke lead-out en Demare makkelijk voor Dupont en Ewan.
2 uit 2 voor FDJ

Yeez 15 april 2021 om 15:23

Wat doet die guarnieri dat perfect! Blijft nog even half naast Demare rijden, zodat er niemand uit kan komen achter hem tot 75 meter voor de streep

Chasse_patate 15 april 2021 om 15:26

Ik zei net precies hetzelfde in de Hup Jumbo Visma app groep

Yeez 15 april 2021 om 15:27

@chasse dan hebben we beiden hetzelfde gezien! ;)

hartstikkebedankt 15 april 2021 om 15:24

Perfect gedaan door FDJ, Démare met z’n eerste op Spaanse bodem (uit 77 overwinningen)

zietemgaan 15 april 2021 om 15:40

de enige Franse ploeg die op niveau presteert

Wheely 15 april 2021 om 15:26

En dat is twee voor FDJ!

Limal 15 april 2021 om 15:31

En op de 9e plaats een sprintende veldrijder…

Wheely 15 april 2021 om 15:37

Ja die had eigenlijk in de Brabantse Pijl moeten rijden gisteren als je ziet hoe zijn collega’s het daar deden.

lo squalo dello Stretto 15 april 2021 om 15:42

Is ‘m gegund!

tvm 15 april 2021 om 15:50

Demare, vaak met een sterke sprint als het regent. Het algemeen klassement kunnen ze ook wel eens pakken.

Gerrie Kneetbom 15 april 2021 om 17:42

King Kung.
Die tijdrit wint ie met één been.

Posterix 15 april 2021 om 20:31

Eindelijk Demare, jammer dat het zulk @#&€* weer was dat zijn mooie trui niet op de foto staat

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair