Arnaud De Lie start met veel vertrouwen in de Scheldeprijs

woensdag 6 april 2022 om 13:31
Arnaud De Lie start met veel vertrouwen in de Scheldeprijs

foto: Cor Vos

Arnaud De Lie won afgelopen zaterdag de Volta Limburg Classic in Nederland en staat daardoor met veel ambitie aan de start van de Scheldeprijs. “Ik heb veel vertrouwen”, zegt De Lie voor aanvang van het ‘wereldkampioen voor sprinters’ tegen Het Laatste Nieuws.

“Ik ben super gemotiveerd, want ik heb denk ik een goede conditie voor deze wedstrijd”, vervolgt de 20-jarige renner van Lotto Soudal, die in zijn eerste maanden als prof al drie keer mocht juichen. “Het is een super belangrijke wedstrijd voor een sprinter. Voor mij dus ook, ik denk dat het een mooie kans is. Zonder af te wachten, ga ik gewoon mijn best doen. We zullen zien hoe het uiteindelijk afloopt.”

De Lie is de kopman voor deze koers bij Lotto Soudal. Brengt dat druk met zich mee? “Ja, ik ben de kopman. Maar met de wind wordt het moeilijk. We moeten goed samen rijden. Op het eind zullen we zien met hoeveel man we aankomen. Het was niet gemakkelijk om een goede tactiek te bedenken, maar mijn ploegmaats zullen aan het einde hun best doen voor mijn sprint.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Renaissance 6 april 2022 om 14:06

Deze jongen begint zichzelf ook een beetje te overschatten. Presteert goed en dat is zeker knap, maar hij heeft het tegen B sprinters nog geen eens bewezen, laat staan dit A segment. Nu is het gewoon een goede C sprinter, niveau Hofstetter.

0
Thoin 6 april 2022 om 14:59

Och die categorieën maken toch niet uit. Wat is Cav dan? Van A+ naar C naar D om nu terug A te zijn? Winnen is winnen. Trouwens hij zegt toch nergens dat hij gaat winnen. Enkel dat hij door het verstek van Ewan kopman is en alles er aan gaat doen om te winnen. Als hij derde wordt achter Alpecin en Jakobsen dan is dat goed. Wordt hij 5de is dat nog goed…

0
JensVdB 6 april 2022 om 15:00

in Palma voor Molano, Matthews, Nizzolo, Moschetti en Kristoff

0
Renaissance 6 april 2022 om 15:04

Bedankt voor het bevestigen van mijn punt. Hoewel winnen winnen is maakt de tegenstand natuurlijk wel uit in de prestatie. Winnen in de plaatselijke ronde of winnen in de TdF is een verschil. Cavendish heeft inderdaad ongeveer ondergaan wat jij beschrijft, is nu een A sprinter samen met renners zoals Jakobsen, Philipsen, Merlier en Ewan. Daarachter heb je B sprinters zoals Groenewegen, Bennett, Ackermann en Demare bijvoorbeeld. Daar weer een treetje onder komt zo'n jongen als dit. Samen met renners als bijvoorbeeld Hofstetter, Kooij, Bouhanni en Dupont. Leuke renner, maar heeft wel een makkelijk deelnemersveld nodig om te kunnen presteren. Niks mis mee.

Dat je een keer een goede sprint rijdt en dan voor een paar niet opgetrainde b en c sprinters eindigt is voor mij niet echt overtuigend.

0
Bart 6 april 2022 om 20:45

Waaruit blijkt dat hij zichzelf overschat? Er staat vooral dat hij zijn best gaat doen om een goede wedstrijd te rijden, en dat hij gemotiveerd is omdat zijn conditie goed is. Is het omdat het een Belg is die voor een Belgische ploeg rijdt dat hij maar gewoon zijn mond moet houden, want met die nationaliteit is sowieso alles slecht voor 'wielerliefhebbers ala Renaissance?

En ja, lotto heeft uiteindelijk niet zo'n goede wedstrijd gereden maar dat kan gebeuren zeker.

0
Jos Jalapenos 6 april 2022 om 23:58

Ongegrond. Belgen scheppen snel

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone