Arnaud De Lie na 4de plek in Baloise Belgium Tour: “Eigenlijk heb ik niet eens gesprint”

Arnaud De Lie na 4de plek in Baloise Belgium Tour: “Eigenlijk heb ik niet eens gesprint”

© Cor Vos

donderdag 16 juni 2022 om 19:55

Arnaud De Lie reageerde in Knokke niet eens zwaar ontgoocheld, ondanks ‘slechts’ een vierde plaats in de massasprint. “Dit was één grote chaos”, reageerde hij achteraf. “Van treintjes was geen sprake. Ook ik zat alleen.”

“Bij het indraaien van de laatste rechte lijn zat ik ongeveer in 15de positie”, vertelt De Lie ons aan de Lotto Soudal-teambus. “Dat is al bij al iets té ver, dat besef ik ook. Maar ik zat in het wiel van Fabio Jakobsen, toch een van de beste sprinters ter wereld en sowieso ook met de beste trein. Maar Fabio viel plots stil (door een lekke band, red.), waardoor ik niet verder kwam dan me positioneren. Echt sprinten, heb ik vandaag niet gedaan.”

“Ach, het was één grote chaos in de slotfase”, vertelde hij er bij. “Ik moet de beelden nog eens herbekijken, maar ik denk niet dat er iemand een treintje had. Zeker ik niet. Met een ploegmaat kan je in die laatste honderden meters misschien nog iets rechtzetten. Soit, in zo’n super technische finale heb je meer geluk dan ervaring nodig. Dat geluk had ik vandaag niet.”

Dramatiseren deed de jonge Waal absoluut niet. “Er komen de komende dagen nog kansen voor de ploeg. Te beginnen met de tijdrit morgen. Dat wordt een prima test voor Tim Wellens. Ikzelf? Het wordt mijn eerste tijdrit ooit als prof. Ik ga zeker à bloc, alleen al voor het plezier ervan”, sloot hij af. “Om mee te doen voor een goed resultaat ben ik nog niet sterk genoeg.”

Zelf krijgt De Lie wellicht een nieuwe kans in Beringen, tijdens de slotrit aanstaande zondag. Misschien krijgen we dan het eerste echte duel tussen deze twee topsprinters, die elkaar nog niet eerder bekampten met de zege als inzet.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Limal 16 juni 2022 om 20:51

"Het wordt mijn eerste tijdrit ooit als prof. Ik ga zeker à bloc, alleen al voor het plezier ervan."

Haha, fantastisch dat jeugdige enthousiasme!

Ook vanochtend leek hij trouwens nog helemaal relaxed: https://sporza.be/nl/2022/06/16/oh-nog-30-seconden-tot-de-start-arnaud-de-lie-breekt-intervi~1655379475369/
:-)

0
De Blindenloterij 16 juni 2022 om 21:02

De De Lie hype stokt momenteel nog even op .1-niveau.

0
Krist The Vanma 17 juni 2022 om 09:14

Zijn halve sprint was echter echt wel indrukwekkend.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 16 juni 2022 om 21:22

Beste Fabio,

Best aardig gesprint voor iemand met een lekker band. Wel sneu voor die Arnaud, zat ie perfect geplaatst in jouw wiel… maar die gaat zijn ritjes nog wel pakken dit jaar. Hopelijk niet meer dan jij, want het staat je wel goed, meeste overwinningen van het seizoen.

Nog even een vraag over die lekke band. Wanneer had jij dat door? Ik zag je toch nog best proberen om je ergens een gaatje in te wurmen. Wellicht had je ineens een flashback van dat moment waar we allemaal niet meer aan willen denken. Hoewel ik me heb laten vertellen dat jouw geheugen besloten heeft dat moment te wissen. Slim geheugen, daar moet je zuinig op zijn, ga je nog veel plezier aan beleven.
Hoe dan ook, je besloot het gaatje niet in te duiken. Lekke band, las ik net. Snap ik wel.
Ik was dat gaatje ook niet ingedoken. Maar ik zal eerlijk wezen, ik was dat gaatje ook niet ingedoken met een keiharde band. Ik vind het maar eng, zo hard fietsen. Er naar kijken lukt nog net. Gelukkig heb jij daar geen last van. Maar goed, geen enkel probleem, morgen weer een kans, toch?

Dikke knuffel Fabio,

Zen

0
garconextraordinaire 16 juni 2022 om 23:19

Rare gast ben je.

0
Pietspeed 16 juni 2022 om 23:57

Geen datingsite hier

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone