Arnaud De Lie mikt op driekleur, maar is voorzichtig: “Een BK is altijd een loterij”

zondag 26 juni 2022 om 12:18
Arnaud De Lie mikt op driekleur, maar is voorzichtig: “Een BK is altijd een loterij”

foto: Cor Vos

Arnaud De Lie is, ondanks zijn status als neoprof, een van de topfavorieten voor de Belgische titel in Middelkerke. De seizoensrevelatie van Lotto Soudal gaat voor het hoogst haalbare, maar is ook op zijn hoede. “We zullen de hele dag attent moeten koersen”, laat de jonge sprinter weten voor de start.

De nog altijd maar 20-jarige De Lie boekte dit seizoen al zes overwinningen en kan vandaag de kers op een al zeer mooie taart zetten. “Ik weet niet of ik de topfavoriet ben, maar het is wel een mooie kans voor mij op de titel.” De razendsnelle Waal rekent zich echter nog niet rijk. “Met deze wind kunnen er ook makkelijk waaiers worden getrokken. Het is dus belangrijk om de hele dag attent te koersen.”

“Natuurlijk, het is voor elke Belgische renner een droom om eens nationaal kampioen te worden. We zullen zien of het lukt, ik ben wel super gemotiveerd. Een BK is echter wel altijd een loterij. Dat is dit jaar nog meer het geval. Sommige teams zullen aansturen op een sprint, andere ploegen ook weer niet. Ik denk aan Quick-Step Alpha Vinyl. Het zal zorgen voor mooie koers op televisie, maar niet om te rijden.”

Mocht de wedstrijd uitdraaien op een (massa)sprint in Middelkerke, dan zal De Lie het moeten opnemen tegen onder meer Jasper Philipsen, Tim Merlier, Gerben Thijssen en Jordi Meeus.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Limal 26 juni 2022 om 12:26

Maakt hij nou een grapje over dat Nederlandse Staatspostcodekrabbiljetloterij Kampioenschap? ;-)

De Lie zou op basis van dit seizoen in elk geval een mooie kampioen zijn, wat toch uitzonderlijk is voor een neoprof.

harryjohan71 26 juni 2022 om 12:29

Wat een onzin dat het een loterij is. Sterke ploeg die het moet kunnen controleren. Voor renners die alleen rijden is het een loterij. Niet voor de 4 WT ploegen met een overtal aan renners.

Headlines

Populair

Materiaalzone