Armstrong: “Team is niet rond mij gebouwd”

woensdag 9 december 2009 om 12:39

Lance Armstrong heeft vandaag voor het eerst een officiële persconferentie gegeven als lid van Team RadioShack. Op het eerste trainingskamp van de ploeg heeft hij al meteen een straffe uitspraak gedaan: hij zegt dat, hoewel hij veruit de bekendste naam is in de wielerwereld, de ploeg niet rond hem is gebouwd.

“Die dagen liggen achter ons. Ik ben 38, dus het zou onverantwoord zijn mocht alles nog rond mij draaien. Met Levi Leipheimer en Andreas Klöden kunnen we mits een goede tactiek heel hoog eindigen in de Ronde van Frankrijk, het hoofddoel van de ploeg volgend jaar”, zegt Armstrong op het trainingskamp in Tucson, Arizona.

De Texaan heeft alvast veel vertrouwen in 2010. “We hebben de beste ploeg van de wereld. Als je kijkt naar het team van de afgelopen Tour, zie je dat acht van de negen namen mee overgestapt zijn naar RadioShack. We hebben iedereen die we wilden, en we zijn dus nog steeds zeer sterk. We hebben geen kopman die de rest overklast, à la Contador, maar onze mogelijkheden zijn er ongetwijfeld.”

Het zag er nochtans even naar uit dat er al snel een einde zou gekomen zijn aan zijn ’tweede carrière’. Toen hij in de Ronde van Castilië en Leon ten val kwam en zijn sleutelbeen brak, vreesde men voor het ergste. Maar met de steun van Johan Bruyneel, die hem herinnerde aan zijn eigen motto “pain is temporary, quitting is forever”, hervond Armstrong de kracht om er opnieuw voor te gaan. “De kans die RadioShack ons bood, hebben we dus niet laten liggen. Dit is een ideale kans voor de jonge renners van Trek-Livestrong om een stap hogerop te zetten”, aldus Armstrong.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone