Arkéa-Samsic mikt op WorldTour-licentie in 2020

maandag 3 december 2018 om 10:58
Arkéa-Samsic mikt op WorldTour-licentie in 2020

foto: Sirotti

Nieuwe sponsor, nieuwe mogelijkheden. Arkéa-Samsic, zoals het huidige Fortuneo-Samsic volgend jaar gaat heten, wil in 2020 namelijk al toetreden tot de WorldTour. Dat vertelt ploegmanager Emmanuel Hubert in gesprek met Ouest-France.

Verzekeringsbank Arkéa is het moederbedrijf van Fortuneo. Door deze nieuwe samenwerking (tot en met 2021) gaat het budget van de ProContinentale formatie van acht naar tien miljoen euro. Dat moet gepaard gaan met koersen op een hoger niveau. “De WorldTour moet snel komen”, zegt Hubert. “Ik had een project voor 2021, maar mijn ambitie is nu om er in 2020 al te zijn.”

Eind 2019 worden voor het eerst de nieuwe WorldTour-licenties uitgedeeld. Deze licenties zijn door de hervormingen van de UCI drie jaar geldig. “Dit betekent dat ik een voorstel zal doen in de eerste helft van 2019”, aldus de ploegbaas van onder meer Warren Barguil, Bram Welten en volgend jaar ook André Greipel. Hubert erkent dat zijn ploeg volgend jaar niet de prestaties van 2018 moet evenaren, wil het gaan voor de WorldTour. Afgelopen seizoen won Fortuneo-Samsic slechts twee keer.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 3 december 2018 om 18:26

Greipel geeft die ploeg nog enige diepte, maar in de breedte komen ze gewoon zwaar tekort in vergelijking met de zwakke World Tour-broeders; Dimension Data en Katusha, of zelfs Cofidis en Direct Energie.

Polleke 3 december 2018 om 19:35

Achteraan aanschuiven aub…of de centen laten rollen want met deze club ( met alle respect) gaat dat niet lukken…

Headlines

Materiaalzone

Populair