Argos-ploegleider Kemna: “Dit kan echt niet”

dinsdag 9 juli 2013 om 18:46
Mark Cavendish

foto: Sirotti

Argos-Shimano overweegt een klacht in te dienen tegen Mark Cavendish. Dat vertelde de ploegleider van Argos-Shimano na afloop tegen NOS Langs de Lijn. De sprinter reed in de finale van de rit naar Saint-Malo Tom Veelers tegen het asfalt.

“Ik zie dat hij hem vol van de fiets af rijdt,” vertelde een verbouwereerde Kemna. “Tom heeft zijn werk gedaan en Cavendish komt opzichtig met zijn schouder tegen zijn arm aanrijden. Voor mij is dit ongelofelijk. Dit kan echt niet,” oordeelt de oud-sprinter. “Hij is hier niet reglementair aan het sprinten. Ik denk dat hier de jury zelf op in gaat springen. Anders gaan we een klacht indienen,” kondigt hij aan.

Hij snapt de actie van Cavendish niet. “Dit is gewoon blind. Ik weet niet waarom hij dit doet. Ik heb er geen woorden voor. Er rijdt iemand en hij rijdt er gewoon vol tegen aan.

De ernst van de blessures bij Veelers is nog niet te overzien. “Tom is behoorlijk boos en behoorlijk geschaafd. Vooralsnog kan ik niet zien of hij botbreuken heeft. Hij is bont en blauw en rood van de schaafwonden,” aldus Kemna.

Voor Argos-Shimano was het een finale met dubbel gevoel. Kopman Marcel Kittel won immers de etappe. “We hebben hier naartoe gewerkt. We hebben perfect werk gedaan en Marcel heeft een perfect afgemaakt. Echt een hoogtepunt.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair