Arensman toont zich in Catalonië: “Wat als ik een minuut meer had aan de voet?”

woensdag 24 maart 2021 om 21:31
Arensman toont zich in Catalonië: “Wat als ik een minuut meer had aan de voet?”

foto: Cor Vos

Thymen Arensman heeft zich laten zien in de eerste bergetappe van de Ronde van Catalonië. Met de vroege vlucht pakte hij een voorsprong van meer dan twaalf minuten en uiteindelijk bleef hij als enige vooraan over. Pas op vier kilometer van de streep werd hij ingelopen.

“Mijn doel vandaag was om in de ontsnapping te komen”, liet Arensman naderhand via zijn ploeg DSM weten. “Ik zat vooraan in een goede positie en enkele andere jongens van de ploeg hielpen me. Ik sprong net voor een rotonde en kon zo bij de ontsnapping aansluiten. Het peloton wilde ons eerst niet laten gaan, dus toen was het best zwaar. Uiteindelijk konden we toch een grote voorsprong pakken. Toch moesten we de hele dag blijven trappen.”

Na halfkoers liep het gat vrij snel terug. “Toch zijn we blijven rijden. De hele dag probeerde ik de benen te sparen, goed te eten en te drinken en ik werd uitstekend door Wilbert (ploegleider Wilbert Broekhuizen, red.) gecoacht. Uiteindelijk was ik de beste klimmer in de vlucht en kon ik de anderen lossen. Ik had een mooi gat op het peloton, maar toen ze eenmaal begonnen aan te vallen, kwamen ze erg snel dichtbij en pakten ze me terug met nog vier kilometer te gaan.”

Even kon Arensman bij Adam Yates, Sepp Kuss en Alejandro Valverde blijven, en toen ging hij tempo rijden voor ploeggenoot Chris Hamilton. “Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik denk ‘wat als ik een minuut meer had aan de voet?’, maar dat is slechts wat-als. Uiteindelijk denk ik dat ik trots mag zijn op mijn prestatie.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

S. Morgenstern 24 maart 2021 om 21:42

Hij hield de voorsprong nog redelijk lang vast. Goede rit en samen met gisteren weer een positief signaal. Hopelijk kan hij deze lijn vesthouden.

Hindley wel teleurstellend vandaag.

Parel van Holland 24 maart 2021 om 21:53

Niet alleen Hinley. Bij DSM lijkt het alsof ze de tijd voor vormpeil.

Ik snap overigens niet wat Kanter in de startopstelling doet.

Verweggistan 24 maart 2021 om 21:59

Misschien dat zijn leerdoel was om beter over de bergen heen te komen.

skylimit 24 maart 2021 om 21:45

Dan kom je op 1.48 binnen i.p.v. 2.48.

Jan Blokland 24 maart 2021 om 22:06

Chapeau voor Arensman. Hij ontwikkeld zich in positieve zin.

Gilberto 24 maart 2021 om 22:20

Vind je dat echt? Wat was er eigelijk die eerste dag? En verder wel een nette tijdrit en vandaag leuk standgehouden uit die kopgroep natuurlijk, maar ik weet het niet hoor. UAE Tour viel hij ook tegen. Ik had er echt meer van verwacht/gehoopt

52voor11achter 24 maart 2021 om 23:11

@Gilberto

Ja, want natuurlijk moet zo een jonge vent van 21 (!) die vorig jaar bijzondere dingen deed in de Vuelta er vanaf het begin van het seizoen weer staan, anders is het een totale mislukking. Onbegrijpelijk dat hij nog durft te koersen.

Apemantus 24 maart 2021 om 23:25

Zat mee in de ontsnapping, en heeft zichzelf in meer dan een positieve zin laten zien. Dat is meer dan 90% van het peloton kan zeggen. Meer van dit graag. :)

Gilberto 24 maart 2021 om 23:32

@52voor, je moet natuurlijk niet doorslaan en daarmee mij woorden in mond leggen. Wie zeg nou dat het een totale mislukking is? Had er, nogmaals, gewoon meer van verwacht/gehoopt. Vind hem toch echt duidelijk minder doorgroeien dan andere talenten van zijn leeftijd en nog jonger

52voor11achter 25 maart 2021 om 08:04

Een beetje overdreven misschien, maar wat ik wil zeggen is dat je van geen enkele renner kan verwachten dat ze er elke wedstrijd staan en zeker niet van hele jonge gasten die zich het jaar daarvoor voor het eerst op het allerhoogste niveau hebben laten zien. Ik vind dat Arensman het nu al weer bijzonder knap doet door hier zo lang mee te gaan. Veel meer kan zo een gast nu toch nog niet bereiken.

Merlinappa 25 maart 2021 om 08:57

Omdat er toevallig 2 jochies die jonger dan hem zijn ook hard rijden valt het je tegen wat hij doet? Voor iemand van 21 rijdt hij gewoon enorm goed, beter dan het grootste gedeelte van het peloton.

Gilberto 25 maart 2021 om 09:22

Over welke 2 jochies heb jij het? Ik vergelijk hem echt niet met Pogacar of Bernal hoor, maar er zijn toch echt al een pak andere renners van rond die leeftijd die zich al meer aan het bewijzen zijn, niets meer, niets minder

josi 25 maart 2021 om 07:34

Dit soort avonturen zijn goed voor zijn ontwikkeling. Zowel in het klimmen als het tijdrijden heeft hij goede potentie en is hij nog maar 21. Ja, er zijn natuurlijk renners die op die leeftijd al wereldtop zijn, maar dat hoeft niet voor iedereen de norm te zijn. Hij rijdt pas een paar maanden rond in het profpeleton en heeft in principe nog heel wat jaren om zijn top te bereiken.

Jean Dumas 25 maart 2021 om 07:44

Alles goed gedaan, over het vervolg maak ik mij geen enkele zorgen.

Headlines

Materiaalzone

Populair